Melegim38 Kizlar merhaba. Bugün sormusmusdum kahve rengi lekem var hastaneye gitmeliymiyim diye herkez git demisdi. Geldim ve ilk ultrasonumu yaptirdim iki tane kese görüldü. Yanliz hesaplamaya göre 5+5 olmaliydi ama görünen 4-5 haftalik. Daha empryo görülmüyor tam olarak sadece kese. Lekeler cok degil az ama kontroll amacli hastanede kalmami ve progestan almam gerektigini söylediler cünki bundan bi bes ay önce bi düsük yasadim. Böyle bi durum yasayan oldumu aranizda veya yasayan varmi? Icim cok huzursuz.
Fersuncan Melegim38 merhaba benimde 2 gün kahverengi kanamam gelmişti doktorum korkulacak birşey yok defi progestan ve iğne verdi kullandım bitti.6+2 yiz şuan.pzt ilk doktor randevumuz var.inş kalp atışı duyarız.çok geçmiş olsun sakin ol derim
Burcu35 Melegim38 6.haftamda kahverengi lekelenme görüp progestana başlamıştım bende çok şükür şuan 23 haftalığız. Doktorun ne derse ona uy asla kendini yorma ilaçları ihmal etme canım. Sanırım bu arada ikiz annesi oluyorsun 😊
Neroizm Melegim38 bu haftalarinizda kanama olmasi genellikle yerlesme kanamasina isaret eder ama doktorlar da sebebini net olarak anlayamadigi icin bebeginiz iyice yerlessin yerini saglamlastirsin diye progesteron hormonu verirler. Mutlaka gunu gunune kullanin bir zarari yok aksina faydasi olur size. Zaten vucudunuzun urettigi bir hormondur. İki kere gorunmesi genelde ikiz gebelige isaret edebilir ama bazi durumlarda ikinci kese bos olabilir. Belirli bir haftadan sonra ikinci kese rahim tarafindan ogutulerek yok edilir. Haftaniz cok erken, ilk haftalarinizda adet doneminize gore hamilelik hesaplansa da kimse o kesenin ve bebegin tam olarak ne zaman olustugunu bilemez dolayisiyla haftasina gore geri olmasi cok normaldir. Bu bebeginizdeki bir gerilige isaret etmez. Sadece adet gununuzde yumurta olusumu varmis gibi hesapliyorsunuz ya aslinda yumurtaniz tam adet gununde olusmamistir sonra olusmustur ve dollenme tarihiniz gectir. Sorun yok yuzde 80 gibi buyuk bir oranda hamilelerin basina gelen bir sey bu. 8. Haftanizda her sey netlesir.
shtngstr Melegim38 geçmiş olsun canım benim de 7 haftalıkken oldu kahverengi leke ardından kırmızı kanamam oldu çok değildi. Acile gitmiştim yatışım yapılmıştı igne serum ilaçla 2 günde çıkmıştım şu an 23 haftalık
Melegim38 Fersuncan tesekkür ederim peki sizce daha kücük glzükmesi normalmidir? Igne vermediler vermeleri gerekirmi ne ignesi oluyor? Ben almanyada yasiyorum burda türkiyedeki gibi aynimi bilmiyorum. Bu arada lekelenmeleriniz ne zaman oldu?
Gulsum2308 Melegim38 canım geçmiş olsun endişelenme kendini çok fazla yorma embriyonun görünmemesi çok normal çünkü daha çok küçük ben 6. Haftamda görmüştüm, tam 7 haftalıkken de kalp atışını duymuştum ama kalp atışını geç duyanlar da var bunun için endişelenme çünkü doktorlar normal bi durum olduğunu söylüyolar ekstra bi durum olmadığı sürece
esmaozan iki tane kese gorulmesi ikiz bebege isaret etmiyormuydu acaba 🤔 merak etme canm 6 . 7.ci haftalarda gorunur kalp atslarini duyarsn inş boyle bisey yasamadm ama yinede yazmak istedim
Melegim38 esmaozan insAllah dua edin lütfen bu aciyi tekrar yasamayim😔 ona isaret ediyor ama ikizide dolumu belli degil daha.