Merhaba arkadaşlarr bebeğimi emzirdim hazır uyumuşken hikayemi sizinle paylaşmak istediim biraz uzun olabilir şimdiden kusura bakmayın🥰 3 kasım sabahı rutin nst için hastaneye gidecektik ama önceki gece nedense düzgün uyuyamadım. Öyle böyle derken sabahı ettik 9 gibi hastanedeydik. Nst çekildi düzenli sancılarım vardı. Doktora gösterdim sen nasılsın diye sorunca birkaç gündür geçmeyen bel ağrılarım olduğunu söyledim. Bana karnında kasılmalar oluyor mu dedi hayır dedim. Biraz şüphelendi ve ultrasonla bakmak istedi. Bebeğin başının kemiğe takılmış olabileceğinden şüphelendi. Değerlendirme sonucunda istersem suni sancı ile doğumu başlatabileceğimizi söyledi. Zaten 40. haftaya az kalmıştı 39+2deydik ben de bebeğim iyi olsun diye kabul ettim. Böyle bir şeye hazır değildik ve eşimle ikimiz şaşkına dönmüştük ancak bir yandan da heyecanlıydık. Doğumhaneye yatışım yapıldı açıklık 1 cmdi. Ardından lavman yapıldı. Ebem bana kontrollere tepki vermediğimi rahatlıkla normal doğum yapabileceğimi söylediğinde çok sevindim.☺️Suni sancı verildikten sonra nst ile bakıldı ve işe yarıyordu sancılar çıkıyordu düzenli olmasını beklemeye başladık. Yaklaşık 4-5 saat suni sancı verildi bu sırada hiç yatmadım yürüyüşler, squat vs yaptım. 2 saatten sonra ebe kontrol etti açılma hâlâ 1 cmdi. Doktorum geldi 1-2 saat daha bekleyelim sonra ben muayene edeyim duruma göre karar verelim dedi. 2 saat yine aynı şekilde devam ettim doktorum geldi ancak açılma gerçekleşmemişti hâlâ aynıydı. Doktor muayene ettiğinde bebeğin başına dokunduğunu ancak kafasının üst kemiğe dayandığını ve sancılar ile birlikte oraya baskı yaptığını bu yüzden de açılmanın gerçekleşemediğini söyledi. Bu şekilde günler süreceği gibi aşağı kaymayabileceğini bebeği riske atmak istemediğini istersem hemen sezeryanla alabileceğimizi söyledi. Bunun üzerine her ne kadar sezeryanı istemesem de başka çarem yok gibiydi bebeğimin sağlığı her şeyden önemliydi ve riske atmak istemedim kabul ettim. Ameliyathaneye giderken korkuyorum ve eşimle asansörde vedalaşırken ağladım.🥺 sonrası su gibi geçti. Belimden uyuşturulmasını istedim çünkü bebeğimin doğum anını görmek ve onunla orada ilk teması kurmak istedim. İşlem başladıktan dakikalar sonra oğlumun ağlamasını duydum🥹🥹🤍 bana gösterdiler ve temizlemeye aldılar sonra hemen getirip omzuma yatırdılar yanak yanağa değdik ve kokusunu içime çektim. İşte o an her şeye bedeldi 🥲🥰 sezeryandan korkuyordum benim ağrı eşiğim düşük derdim hep ancak yaklaşık 3-4 saat ağrı kesici bile istemedim. Ayrıca çok şükür 6 saat sonra ayaklandım ve şu an doğum yapalı 12 saat olmasına rağmen rahatça kalkıp oturuyorum ve yürüyorum🙏🏻 Allah herkesi evladına sağ salim kavuştursun nasıl olduğu hiç önemli değil🙏🏻🤍 sormak istedikleriniz varsa seve seve cevaplarım 🌸