susuderler Merhaba kızlar, 39 günlük ikizlerimden biri kafasını hep sola çeviriyor. Sağ tarafına yatırsam bile 5 dk sonra bakıyorum vücudu sağa dönük ama kafasını yine sola döndürmüş. Neden olur, normal midir?
benkosarim susuderler düz kafa yastığı alin kafası yamuk olmasın çocuk hangi tarafta rahat ediyorsa orada yatar
AnnesiyimM53 susuderler sol tarafına çarşaf bük koy canım o tarafa çeviremesin düzelir benim kızım iki ay küvezde kaldı hep bir tarafa yattığı için kafası yamuktu o tarafına çarşaf koydum düzeldi ☺️
AyseYldz Sydakgl tabi tabi düzeldi 1 yıla yakın fizik tedavi oldu. fizyoterapist buldum bu konuda iyi. Bana yapmam gerekenleri gösterdi her ay bende uyguladım. Pandemi dönemiydi 7 8 aylık düzelmişti maa 1 yaşa kadar aktif hareketlere devam ettik öneri bu şekilde tekrar sknti olmasın diye 1 yaşa kadar dikkat diyorlar. Şuan 3 yaş 2 aylık hiç bir sorun yok
AyseYldz Sydakgl ama sizinde benim gibi aynı sorun olacak diye bir şey yok bir muayene ettirin benim ki doğum kaynaklı kızımınbtek taraflı boyun kasinda sknti vardi
Sydakgl AyseYldz benim kızımda da çıktı da ondan sordum size. 3 haftalıktı öğrendiğimizde sol tarafındaki kasında var. Egzersiz yap dediler. Yaptık tekrar kontrole gittik biraz incelme var dedi doktor. Şuan 2.5 aylık oldu kızım ama görünürde hiç sıkıntısı yok gibi duruyor. Kafasını tutabiliyor bir yamukluk da yok ama oradaki şişlik hala var. Egzersiz desen izin vermiyor yapalım. Bende biraz gevşeklik gösterir oldum. Ondan sordum zaten size.
AyseYldz Sydakgl fizyoterapistim hem masaj hem egzersiz yaptırdı şişlik bizde ceviz kadardı tamamiyle gtti şişlik ama yapiasi gerekenleri hep yapmak gerekiyor benimde dik tutuyrdu ama diğer tarafa yatmiyordu