QUEEN0888 Gunay97 Ben gebeyken yani bilmeden 1 ay tutdum.Ama benım düşüncemce sağlıksız.Haftanda büyümüş😊
A_syma Gunay97 Ramazanda hamileydim ilk kizima tutmustum doktorumun verdigi beslenme listesiyle. Ancak kaza orucunu tutmazdim. Dogumdan sonra emzirirken ramazanda tutarsiniz ramazan bitiminde de 10 gun devam eder kazanizi bitirirsiniz.
PrensesAnnesiiiiiiiii Gunay97 benim ilk hamileliğim Ramazan’a da denk gelmişti o zaman 7 aylık hamileydm MaşaAllah tuttum yani son 10 günü tutamadim artık çok zor gelmişti ama iyiki de tutmuşum az borcum olmuş oldu bebeğim de güzel kiloda doğmuştu hamd olsun ablam kuzenim onlarda gebeydi biri 2 biri 4 aylıktı ona rağmen hepsini tuttular Allah’ın izniyle sorun olmaz tutabilirseniz tutmanizdan yanayım bı deneyin bence
Gunay97 PrensesAnnesiiiiiiiii haftada bir diyorum ama yinede çoğu tutmama taraftarı bilmiyorum ne yapayım
ada22 En az 2.5 3 litre su içilmesi öneriliyor, sık ve az beslenme de öyle. Şu anda size farz olan bir durum değil. Tek mesuliyetiniz bebeğinize karşı, doktorunuza sorup kendiniz karar verebilirsiniz artık.
Gunay97 Karadasesra ben Rusyada yaşıyorum.Doktorum sadece hamileliğin sonuna kadar Yodamarin iç dedi.başka ilaç yazmadı.siz neler kullanıyorsunuz
Karadasesra Gunay97 ben sabahları aç karnına gyno demir ilacı kullanıyorum yada decavit veriyo bazen sağlık ocağı doktoru tok karnınada d vitamini damla ve takviye gıda velbon kullanıyorum
Gunay97 Mavi11 okudunuzmu yazdıklarımı ?doğumdan sonra gene Ramazan girecek o yüzden borçlarım birikecektir.haftada bir olmak üzerine sordum kızlara.kimin deneyimi var sağlıksızmı bebek için diye
Gunay97 umena haftada bir kısmını galiba bir siz okumuşsunuz ndjd.ben yurt dışında yaşıyorum o yüzden doktoruma sorsam bile anlamaz ya.burada deneyimli annelere sorayım dedim.sonraki inşallah son aylarda benim için zor olacaktır diye
Mavi11 Gunay97 niye anlamasınn ki ? Anlatacaksın örf adetimizde dinimizde var oruç tutmak dersin . Bütün gün aç ve susuz kalınıyor dersen hayatta izin vermez
Gunay97 Karadasesra bilmiyorum ya benim üçüncü gebeliğim ve yodamarini hep tavsiye ediyorlar.emzirme döneminde bile kullanabilinir ama emzirme döneminde kullanmamıştım.ilk doktoruma kendim sordum ne kullanayım diye baştan savma kendi isteğime göre ilaç söyledi ne reçete yazdı nede kesin söyledi.bende eşimle başhekime gidip şikayet ettim ve değiştirdi doktorumu.bu doktorum çok tatlı ama genel olarak anneye değerleri normalse ek vitaminler yazmıyorlar.kendi vitaminimi falan elimden geldiğince yiyeceklerden alıyorum.bilmiyorum çevremdekilerden bazıları şu vitamini kullan diyor reçetesizde veriyorlarmış ama ben korkuyorum.doktorunuzmu yazdı hepsini
Bbilim118 Gunay97 aceleniz ne bu zamana kadar borcunuz olduğu aklınıza gelip tutmamışsınız hamileliği mi beklediniz anlamadım bi bebeğiniz doğsun sonra tutun acelesi yokki bebeğin gelişimine zarar
Gunay97 Bbilim118 bu zamana kadar derken yılda bir ay oluyor ve ben 5 aylık hamileyim.ilk üç aylık dönem hamileliğimde çok zor geçti.sürekli kustum.bilip bilmeden bazıları baya bir konuşuyor.deneyimli insanlar varsa diye sordum ve haftada bir kere diye belirttim.ikinci üç aylık dönem rahat geçiyor diye tutmak istedim.doğumumdan sonrada oruçluk başlıyor gene.konuşulanları okumadan her olaya balıklama dalmayınız.yargılama olayını insanlar bir hak olarak görüyor.önce konuşulanları okuyup sonra yorum yapın
Bbilim118 Gunay97 biz konuşulanları okur sonra yorum yaparız ama sizde bi zahmet ilk 3 aylık dönemin ne kader önemli olduğunu bi araştırıp öğrenin oruç tutcam diye bebeğin gelişimini etkileyeceksiniz
Karadasesra Gunay97 türkiyede farklı olabilir belki. Bizde d vitamini ve sabah aç karnına içilen kan ve demir ilacını sağlık ocağı ücretsiz veriyo ben sadece takviye vitamini ücretli alıyorum reçetesiz özel ilaç onlar
Gunay97 Bbilim118 ilk üç aylık dönemdemi bebeği beslemeğe çalışıyorsunuz?zahmet çekip yanlış okumuşsunuz o zaman
Gunay97 Bbilim118 millet qayette güzelce orucunu gebeyken tutmuş.arada bir olmak üzerine aç kalmak bebeğe birşey yapar diye nerede okudunuz?hamileyken içki sigara içip veya başka zararlı şeyleri yiyip bebeğin gelişimini etkilemiyorum ya doktorlar tarafından onaylanmış birşeyi deneyimi olan kişilere soruyorum.bilmediğiniz şeyleri kendinizce yorumlamayın
melegimhosgeldin1 Yapı meselesidir ben geçen ramazanda gebeymisim zorlandım ilk önünü tutum bilmiyodum sonra doktora girdikçe o dediko aşırı bağışıklığın düşmüş Dedi oruç tutmani önermiyorum dedi
Gunay97 melegimhosgeldin1 ben haftada bir olmak üzerine tutmak istiyordum.bakalım inşallah düşünürüz birşeyler
Bbilim118 Gunay97 aynen bilmediğim siz çok bildiğiniz için oruç tutacaksınız sonra gelip bebeğim kilo almamış diye ağlamayın o zaman burda orucu tutmak bebeğinizin ilk ay gibi önemli bi dönemdeki gelişiminden daha önemli zaten tebrikler
Gunay97 Bbilim118 ağlayacağım kişi siz değilsiniz ndjdj bebeğimi kendim düşünürüm teşekkür ederim.oruç tutan bir sürü kişi varmış hiçbiride ağlamamış.amacınız ne yani