Tugce_umut açıkçası kendi kendinize bir şey yapmadan önce, tansiyonunuzu sık sık ölçüp tarih ve saat bilgisi ile not alın ve bir doktora muhakkak görünün. Tansiyon nşa nir sürede kontrol altına alınır ama bunun düzenleyicisi ilaç genelde hamilelikte. Bende 12+5 de tesadüfen ölçüm ile yüksek oldupunu keşfetti doktorum, tarih 27 temmuz idi. 27-30 temmuz arası günde dört kez tansiyon ölçüp not edip, doktora gittim. Doktor da kan ve idrar tahlili istedi. Sonucu a göre bana ilaç yazdı. İlaç başlayınca da bende 5. Günde tansiyon düzenlendi. Sonra da düzenli devam etti. Bu arada sürekli tansiyonu yazıp doktor(-larıma, hem tansiyon için gittiğim hem de gebelik takip doktoruma) gönderdşm. 1 ay sorna takip doktorum bu ilacın günde 1 dozunun sadece placebo olduğunu ve aslında bırakanileceğimi söyledi. İlk etapta cesaret edemedim ama 5 gün sorna bıraktım. Eylül 10 gibi bıraktım. Sonra da hep düzenli seyretti. Aslolan kontrol altında olması. Başta benim de canım sıkıldı ama neyse ki ilaçla çözülüyor. Ama ben ölçmeyi hiç bırakmadım, hala her gün ölçerim ki artık 27. Haftaya geldim aslında asıl yükselmesinden kortukları haftalar bunlar doktor kesinlikle ölçülüp ona bildirilmesini istiyor..