teacherozlem Merhaba geç yazdım kusura bakmayın ;
Ben öncelikle vebal almak istemem yaptığım şeyleri başka hamileye bahsedince korkmuyo musun diye tepkiler aldım ama biraz anam babam usulü ilerledigim için öyle düşünüldü.
1-)Instagram’da bir ebede denk gelmiştim , bir doktor bebek çevirme işlemi yapmaya çalışıyordu yağ sürmüş hastanın karnına vs vs tabi o sert bir işlemle bunu yapıyor bildiğiniz bebeği tutup çevirmek gibi - ki çok can yakan bişey olsa gerek bunu yapmadım - Ben bu mantıkla ilerleyip karnıma günde saymadigim kez boş durdukca aksi istikamette çevirir gibi ovdum. Örneğin ; sırtını sola dayadiysa sağa doğru hafif çok hafif baskılarla sağa doğru ovdum ama sadece sağ. Kafası midmein altında çok duruyordu benim oğlumun - en zoru buydu benim için yan dondukten sonra baş geliş şeklini alması daha kolay olmuştu ama en zoru başını mide kismimdan cekmekti- Baş kısmını yine aynı sağ veya sol ama sadece bir yön belirleyip kendime oraya doğru hafif baskılarla hep ittim.
2-) Bebekler neresi daha sıcak ve kafası nerde daha rahat hissederse orada kafası kalirmis. Yine aynı şekilde İnternetten araştıra araştıra doğum ebelerinin şunu yaptığını gördüm ; kasik, karın alt kısım - Vajinal bölgeden bahsetmiyorum orası riskli olabilir açilmaya sebebiyet verir vajinal bölge değil alt karın kaşık bolgesine- Her duşa girdigimde en az 10 dakika sıcak su tuttum. Ya da sıcak su torbasını alt karnıma koyup midemin olduğu yere buzluktan soğuk biseyi alıp havluya sarıp koydum.
Ve en çok yaptığım şeylerden biri de; benim evim de merdiven var gece gündüz merdivende in çik yaptım o bölge rahatlasın kasılmalar olmasın diye. Bağdaş kurarak oturmaya çalıştım her seferinde geniş alan orayı dar alan mide altı olarak hissetsin ve insin diye.
Ve bunları neredeyse 2 hafta yaptım sonuç alana kadar, amaaan zaten olmaz diyip bırakmadım çünkü bende ciddi bir sezeryan korkusu var sezeryan kelimesini duyunca çığlık atma isteği geliyo desem abartmam - kimisi de normal doğumdan korkar yargilamak adına söylemiyorum o yüzden - Elimden geldiğince çabaladım ve oğluşum döndü 💙 Kanala çok sonradan girdi kanala girmesini sağlamakta ayrı zordu 😅. Lütfen bu dediklerimi herhangi bir riskiniz yoksa ve kendinize güveniyorsanız bu konuda yapın. Ben tehlikeli hareketlerde bulundum ama bastta demiştim anam babam usulü eski usül ilerledim. linç edilmek istemem o yüzden 😅 Döner inşallah yavrunuz sağlıklı doğumlariniz olur kavuşursunuz inşallah 🌸💙
( Haftaniz ne kadar bilmiyorum ama yazdıklarımı 32. Haftadan önce yapmayın lütfen ben 32. Haftada başladım 34 dönmüştü. Dediğim gibi daha erken haftalarsa yeltenmeyin lütfen, çünkü bebek kendiliğinden de dönebilecek tarihlerde olmuş oluyosunuz.)