sunmomy merhaba geçmiş olsun bizde 10 gün önce detaylı ultrasona girdik ve size söylenilenlerin aynısını söyledi doktor çok üzüldüm saatlerce ağladım. Down sendromu için ense kalınlığı, el ayak uzunluğuna baktı ve normal dedi trizomi 13 ve 18 gibi genetik hastalık olabilir dedi.Öncelikle bir perinatoloji uzmanına gitmenizi tavsiye ederim. Bizim gittiğimiz araştırma hastanesinde Prof aynı zamanda perinatoloji uzmanıydı, amniyosentez önerdi eşim doktor olduğu için hemen 4 farklı doktora sorduk yaptırın dediler evet risk var kağıt imzaladık her türlü sorumluluğu alıyoruz diye çok korktum ama neyle karşılacağımızı bebeğimizde bizi nelerin beklediğini bilmek istedik ve amniyosentez yaptırdık 3 dakika sürmedi, 1 gün istirahat verdi antibiyotik verdi risk 2-3 gün ve çok şükür bugün 10 gün oldu bebeğimde bende çok iyiyiz amniyosentez korkulacak bir şey değilmiş sadece iyi bir doktor tarafından tek seferde sıvı alınırsa hiçbir sorun olmuyor ve risk dedikleri binde bir çok çok düşük ihtimal . Sonuçlarımızı bekliyoruz içinizi ferah tutun Allah’ın izniyle hiçbir şey olmaz rabbim bebeklerimize şifa versin 🙏