İkinci kızıma hamileydim gebeliğim bol ağrılı ama hareketli ve çalışarak geçti. İlk kızım 39+4 te kendi sancilarimla güzelce dünyaya gelmişti. Bunda daha güzel olsun diye adaçayı hurma ananas tükettim bol bol merdiven inip çıktım sıcak sular perine masajları… Ama nafile nasipten öte köy olmadığını bir kere daha anladım. 32. Haftadan beri bebek iri yediklerinr dikkat et dedi devletteki doktorlar ki ben on kilo anca aldım. Derken 38. Haftada özele gitmeye başladım doğumu burda istediğim için doktor bebek dört kiloya yakın kanala da inmemiş bol bol şunları yap dedi ki normal doğum yanlısı bir doktor olduğu için onu tercih etmiştim. Neyse ben kontrollere gidiyorum yediklerime dikkat ediyorum ama bebek 40 haftam dolduğunda 4.200 Gr ölçüldü. Doktor yine sogutmadi beni aslında catın güzel dokun yumuşak ama bebeğin karın genişliği fazla kafası daha küçük doğum anında komplikasyonlar olabilir omuz takılabilir ve yüzü terse dönük hâlâ da kanala inmemiş dedi. 2-3 parmak açıklığım varmış .Muayene esnasında benden bir şeyler aktı biz şok, suyum geliyormuş. Hemen yatış yapmamız lazım karar sana ait dedi. Eşimle konuştuk bebek kanala inse ben yine risk alacaktım ama maalesef nasip olmadı. Sezeryan kağıtlarını imzaladım sonra doktor geldi tekrar baktı ve bebek hala yukardaydi maalesef artık sezeryan kesinleşti. Bu arada beş kere filan çatı kontrolü yapıldı ama korkulacak bir şey değil bence. Spinal anestezi ile sezeryan doğum yaptım ikide ameliyata alındım 2.32 de bebekim bana bakıyordu o an ağladım ama stres bitmişti artık. Acıyı değil ama neler yapıldığını hissediyordum. Bir ara yanık kokusu geldi lazerle yapistirilmis karnım onun kokusuymus. Bacaklarım bir süre benim değil başka birindi sanki 😄 bu arada bebiş us de 4200 doğumda ise 4345 Gr maşallah diyelim 56cm.boyunda çıktı. Dombili değil aslında ama uzun bacaklı parmaklı filan annesi gibi 😄 doktor iyi ki diretmedin bak dmi diyor . Şimdi ikinci gecemiz hastanede bebiş yanımda uyumayarak sesler çıkarıyor. Gazı var teyzeleri sütüm de gelmedi daha, birkaç saat sonra çıkacağız inşallah. Sezeryan zormuş gerçekten dikişler çok ağrılı sancılı normal doğum bence büyük nimet ama en önemlisi sağlık tabi ki. Herkese hayırlı doğumlar hayırlı evlatlar diliyorum. Bakalım akrep bebesiyle bizi neler bekliyor.