Çok uzun olacak ama konuşmaya gerçekten ihtiyacım var.8 yıllık evliyim ,evlendiğimden beridir de sayısız doktora görünmenize rağmen hiçbir problem olmadığı söylendi. Hiçbir zamanda ilişkide korunmadık . Bundan 3 sene önce hiç beklemediğim bir anda hamile olduğumu öğrendim . 5 aylıkken suyumun gelmesiyle erken doğuma alındım ve ilk bebeğimi kaybettim. Üstüne yine korunmamaya devam ettik.3 sene sonra idrar testini yaptığımız o çubuklarda çift çizgi görmek mucize gibi geldi bana .22 Eylülde son adetimi gördüm . 5 gün gecikince adetim test yaptım ve çift çizgi biri epey silikti . Aksam saatiydi ilk yaptığım ve günlerden pazar. Sonra pazartesi sabah yeniden yaptım yine çift çizgi daha belirginleşmişti . O gün hemen özel bir hastanede beta verdim 65 civarı çıktı . Hemen ağlamalar,sızlamalar havada uçuşmaya başladı tabi . Salı gününe sağlık ocağında genel tahlillerimi vermek için randevum vardı (geçirdiğim bir operasyondan dolayı her ay genel kan tahlillerime baktırıyorum ) orada da gebelik şüphemden bahsedince yeniden beta bakıldı değer 49 cıkmıştı. İlki 65 mıU /mL diğeri 49 ıU/L . Değerin düşmüş olmasına takılı kaldım tabi.
Çarşamba hemen doktora randevu aldım . 75 altının genelde kimyasal gebelik olduğunu ,bu durumda zaten kese görmeyi beklememiz gerektiğini . Klinik bir gebelik olma ihtimalinin düşük olduğunu yine de 2 gunde 1 beta takibi yapmamı söyledi .
Değer düşüyor nasılsa gidip yeniden test verip kendimi üzmek istemiyorum dedim . Ta ki cumartesiye kadar o gün farklı hastanelerde yapılan değerler farklılık gösterebilir denilince gidip yeniden beta verdim .
Ve değer 199a cıkmıştı . Bu sefer aynı hastanede pazartesi günü gidip yeniden test verdim 248 çıktı . Değer yükselmişti evet ama beklenen aralıkta değil .
Yarın yine doktor kontrolüm var .
Ne diyecek ne olacak bilmiyorum .
Bu süreçte kanamam vs hala yok .
Bugun son adet günümün üstünden tam 41 gün geçti .
Daha önce yaşadığım acı bir tecrübe olunca aşırı gergin ve tedirginim . Olumsuz birşeyle karşılaşmaktan yana değilde ne olacağını ya da ne olduğunu bilmemekten yana gerginim açıkçası . Cunku ben geden hafta çarşamba doktordan zaten salya sümük eve dönerek yıkımı yaşadım :)
Sabah ola hayrola elbette ama ister istemez gerginim . Ve sürekli bişeyler yemek istiyorum 🤦🏻♀️