bolatberivan 4+5 teyim ilk muayene için doktora gideceğim karında göremezse keseyi şayet, alttan bakarsa bir zararı olur mu napmaliyim alttan bakınca izin vermemelimiyim çoğu kişi alttan bakınca düşüğe sebep oluyor kanama oluyor deniliyor dogrumudur
mrshappy bolatberivan ben tüp bebekle hamile kaldım tüm muayenelerim alttan oldu. Keseye de kalp atışını da alttan muayene ile bakıldı. Kulaktan dolma bilgilere aldırış etme öyle daha iyi görebiliyorlaR. Şuan 13+2 deyim çok şükür
Aslhnklk bolatberivan Alakası yok canım düşüğe sebep olsa doktorlar yapamaz böyle bir işlem ama zaten haftan çok erken kesenin görülmemeside normal 6. Haftadan sonra gitsen daha sağlıklı olur eğer tereddüt yaşıyosan zaten büyük ihtimalle doktor bi hafta sonra gel der ondada göremezse bakar genelde öyle yapıyorlar keseyi göremeyip direk yapan çok nadir doktor var
yaasemin bolatberivan karından görmese altan kesin olsun diye bakılır çoğumuza bakılmıştır o yüzden korkma olcak olan her şekilde olur tutcak olan her şekilde tutar kimseye inanma doktoruna güven
damlalkc bolatberivan canım hiç korkma rahatlıkla baktırabilirsin ama genelde doktorlar 4+5 deyken muayne ile bakmiyorlar 6 haftalik olunca bakmaya başlıyolar 😊 benim 12 haftaya kadar hep alttan muayne etti hic birseyde olmadı hatta alttan muayne ile hersey daha net ve iyi anlaşılıyor 😊
Tasbebek bolatberivan bence hiç gerek yok iki gün üst üste gidip kan tahlili verin sonra 7 haftalık gibiyken kontrole gidin şuan çok küçük kese de bebek te görünmez muhtemelen o haftada gittiğinizde kalp atışınıda duymuş olursunuz
cimcimemmmm bolatberivan canim doktorum kendisi dahi gerek gormemisti alttan muayeneye. Ne diye riske atasın ki azıcık daha sabret 7 haftalik gidersin kalp atışı da kese de görülür. Ben de 5 haftalik gotmistim görünmedi doktorum 2 hafta sonra gel net belli olur kalp atışını da dinletiriz demisti 7 haftalik gitmistim
Anne_melek Canımcım buraya gelip ne diye sorarsın anlamam. Kötü bir şey olsa doktorlar zaten yapmazlar. Benim ilk gebeliğim dış gebelikti. İkincisinde gittiğimde kanda çıktı ama kese gözükmedi. Doktor 1 hafta kadar sonra tekrar çağırmıştı yine ultrasonda keseyi görememişti ee ilk hamileliğim dış gebelik olunca acaba bu da öyle mi diye alttan bakmak istedi çünkü dış gebelik ilerledikçe annenin hayatı tehlikeye giriyor. O yüzden alttan muayene etmişti ve o zaman keseyi görmüştü dediğine göre rahmim arkaya doğruymuş o yüzden zor gözükmüştü. 20 gün önce doğum yaptım o zaman da başka bir doktor açılma var mı diye bakarken söylemişti rahmin arkaya doğru zor ulaşılıyor diye. Yani doktorlardan daha iyi bilemeyiz zararlı olan bir şeyi zaten yapmazlar.