Bende 17. Haftada çıktı tansıyn detaylı ultrasonda doktor da bebege gıden sag rahim damarında daralma gördü sormuştu zaten.
Tansıyon takıbınızı yapın öncelikle kendi doktorunuza randevu alana kadar acele ve panık yapmanıza gerek yok bence. İnternetten arastrdm daha da panık yaptm bebekte gelişim geriliği vs oluyormuş doktora randevu bulamadım gıttım en boş kım varsa 600 TL bayıldım kendi doktorum 270 tlydı o zaman üç ay önce faln . Gttgm kişide hemen gelişim geriliği baslamz boşuna panık yapmşn dedi
Kısacası 28. Haftam bitti tansiyonum hala yuksek 15/16 larda ilacta işe yaramıyor bebeğin gelişimi gayet iyi on günde bir tahlil verıyorum idrarda protein kacagı çıkarsa gebelik zehirlenmesi oluyormus eger tansıynunz anıden çıkıyorsa ve ödem vs oluyorsa bunlar belirtileriymş.ben on günde bir muayenye gıdıyorum rısklı oldugu için idrarda protein çıkarsa bebeği alcaz drek dedi doktor. Fıkrımı sorarsanız tansiyon günde en az ıkı kere ölçün notunuzu alın ve doktornza gıtmeden önce sagluk ocagında kan ve idrar tahlili yaptrıp onlarıda alıp randevunuza gidin en azından vakıtte kaybetmemiş olursunuz degerlerınızede bakmış olur doktr