egemomss Kızlaaar normalde kayinvalidem yapıyordu yoğurdu, artık ben yapıp öğrenmek istiyorum. Eşim akşam 5 kg süt getirecek,kayinvalidem de ev yapımı yoğurt verdi. Siz nasıl yapıyorsunuuuz heelpp😋
Kuzucugunannesi egemomss sütu iyice kaynatıyorum daha sonra ılımaya bırakıyorum serce parmaginin dayanacak ısıda olmasina bakıyorum daha sonra 2 yemek kaşığı yogurdu çırpıp içine birazda sütten ekliyorum daha sorna mayayi süte ekleyip tahta kasik ile karıştırıp firina bırakıyorum en az 4 en fazla 8 9 saat fırının icinde tencerenin agzi acik bi sekilde beklteyorum snra dolaba agzi acik bir gum bekletiyorum
UmutsuzPolyanna egemomss bende tadı güzel olsun diye mayalarken 1 tatlı şeker 1 tatlınkaşığı tuz atarım ve taş gibi tutar birde ben elimde varsa probiyotikli yoğurt mayalarından mayalarım
Ceydabm egemomss sütü kaynatıyorum. serçe parmağımı içerde 10a kadar sayıp bekliyorum. *9da 10da yanmaya başlıyorsa tamamdır. *İki kaşık yoğurdu döküp dibinden iki üç kere karıştırıyorum. *kapağı kapatıp örtüye sarıyorum. 5 6 saat dursa yetiyor.dolapta 1 gece bekletiyorum.
Mommyy0708 egemomss sütü kaynatıyorum biraz soğuyor, parmağını soktuğunda çok yanmayacak şekilde olmalı. Neyde mayalayacaksam ona aktarıyorum. 1 yemek kaşığından az yoğurt mayası ekliyorum yani geçen haftadan kalan yoğurdumu. Biraz da şeker ekeliyorum kıvamı güzel olsun diye. Kapağını kapatıp kalın örtüyle sarıyorum ertesi gün enfesss oluyor 😊
arirangg egemomss Trendyoldan derece aldım. Sütü güzelce kaynatıyorum. Bir iki gün kaymağını vermesi için kapağı açık şekilde buzdolabında bekletiyorum. ( Biz kaymağını kahvaltıda yemeyi seviyoruz) kaymağını alıp sütü ısıtoyorum. Dereceyle bakıyorum 42 derece olduğunda mayalıyorum. Sütten mayaya biraz katıp iyice karıştırıp çırpıp ekliyorum.
Ceydabm arirangg ben de kapağı açık bırakıyordum dolaba koyarken ama dün yapılmaması gerektiğini öğrendim.sebebi de dolapta farklı mikroorganizmaların ürediği imiş.yoğurtta mayalanan bir gıda olduğu için sağlıklı olmuyormuş açık koymak .dün yeni yoğurt yaptım ve bugün onu kapaklı koydum dolaba:)
Summerwine egemomss ben kg başına 1 yemek kaşığı yoğurt koyuyorum.Ya eski usul battaniyeye sarıp 5 saat falan bekletiyorum,ya da fırını 10 dakika ısıtıp ağzı açık fırında bekletiyorum yine 5-6 saat
cansualisa egemomss 2 hafta da bir 3 kg mayalıyorum her günde yiyorum🌺 önce sütü kaynatıyorum azcık elimi ısırıncaaa ortaya yoğurt koyuyorum hafif karıştırıp sofra bezine sarıyorum dışarı da 5 saat bekletip dolapta 2 gün bekletiyorum mis😂🌺