Ay baştan söyleyim aşşşşırıııı uzun olmuş🤣 hikaye gibi okumayı seven olursa okusun. Ben seviyodum çünküm 🫶🏻
27 ekimi 28 e bağlayan gece yakın arkadaşımla evrene güzel mesaj gönderelim bu gece sancım başlıcak sabah doktora gidicem ve doğum başlıcak gibisinden motive konuşması yapıp uyuduktan sonra sabah 5 gibi gerçekten regl olcakmışım gibi bir ağrı uyandırdı beni. Yalancıdır dedim geçer dedim uzandım geçti sonra tekrardan başladı derken tamam dedim dakika tutucağım ve sıklaşıncs hastaneye gideceğim çünkü hastane sokagımın sonunda çok yakın. Ertesi sabaha kadar 10dk aralıklarda devam etti ve sabah lavaboya gittiğimde nişanımda gelmişti. Ama ağrılarım 5dknın altına düşmüyor ve dayanılmaz ağrılar olmadıgından sabırla bekledim. Hayalim 5-6 cm açıklıkla hastaneye gitmekti çünkü. Velhasıl 28 ekimi evde iş güç yaparak pilates topunda zıplayarak ve devamlı sıcak duş alıp hurma yiyerek geçirdim. Dediğim gibi ssla dayanılmaz sancılar olmadı sıklaşmasını bekliyorum ve sürenin kısalmasıno bekliyorum hastaneye gidebilmek için. Bu arada lekelenmem devam etti ara ara. 29 ekime girmiştik 40+0 zaten kontrolümüz vardı 8de o saate kadar dayandım yani zorlamadı asla sancılar ama sıklaşmıştı artık bi kaç saati pilates topunda yataga dayanmış uyuyarak geçirdim hatta. Hastaneye gittiğimde kontrol için aldılar ve oda nesi 6,5cm açıklık rahim incelme ve yumuşama mükemmel. Tamam dedim 2 saate kızım kucagımda. Neyse nst vs derken suyumu patlattı ebe açılma ilerlesin diye bebek kakasını yapmış endişelendim tabi 😣 suyunu patlattıgımız için sancılar artıcak dedi ama normal doğuma öyle hazırlamıştım ki kendimi ne olsa baş üstüneydi. Pilates topunda karşıladım nstye bağlı değilken tekrar kontrol edildiğinde bebek yukarda ve açılma ilerlemiyodu. Geldiğimden beri aynıydı. Sancılarım geldiğinde sıklaştığında nstde bebeğin kalp atımı 125e düşmüş doktorum artık sezeryana yönelmişti. Ama asla istemiyodum. Hala bile ebelerin yeter kadar uğraşmadığını bebeği indirmek için bi çaba göstermediklerine inanıyorum. Daha sonra vakit geçtikçe bebeğin kafasında ödem oluştugunu söyledi doktor ayrıca kakasını da yapmıştı zaten beklemek riskli oluyodu artık. İlerleme devam etmiyo bebek kendini aşağı indirmiyordu. Zar zor sezeryana ikna edildim ama çok ağladım. Herşey hayalimde ki gibi giderken neden olmuyodu. Velhasıl spinal yapılırken zorlandım çnkü aynı zamanda sancı geliyo ve eğilmem gerekti derken uyuşmuştum bebeğim 10-15 dk sonra kucağımdaydım. Doktorun dediği gibi başı birz yukarı doğru şişti ama geçecek dedi geçti de. Odama geçtim bebeğimde gelmişti bi sıkıntısı yoktu şükür. Akşamısı sondayı çıkardılar serum bitti yürüyüş yapacaktım lavaboya girdim o sırada gazımı da çıkarmıştım bi gaz sancısı yaşamadım şükür ayaklandım hemen onda da yaşamadım. Ama eve geçince 31 ekim de ağrılarım vardı bebeğim bana ben anneme muhtaçtım kendim doğrulamıyor bazen çok zorlanıyodum bebeğimi almakta 😓 lohusalıktanda olsa gerek dün sadece ağladım neden diye 😣 herşey bukadar yolundayken neden diye. Nasipti bazen bazı şeyler kaderi etkiliyordu. Hala bile düşünmek istemiyorum çünkü doktorun ve ebelerin elinden geldiğini yaptıgına inanmıyorum. Velhasıl sağlıklıyım sağlıklı bi kızım var yanımda emzirirken mutlu oluyorum o yetiyor. Umarım tez vakitte ayaklanırım daha da iyi olur eskiye dönerim. Çoooook uzun oldu valla okursanız helal olsun🤣🤣🤣