Üç gün öncesine kadar doğuramıcam galiba deyip 31 kasıma alınan 13:30 randevusu ama senin o gece 1 de sancının başlaması… Başlıyorum kızlar🥰 O gecenin akşamına kasıklarımda birden vuran hafif ağrılar vardı zaten, eşim telaşlı olunca kalk gidelim deyip bulunduğum yerdeki devlet hastanesine gittik. İşin garip tarafı doğursam da zaten orada doğum yapamaz mışım,ilk gebelik için doğumu burda yapamazlarmış 😂 Neyse kontrol için aldılar sadece beni ebe açıklık var mı diye kontrol etti,inanılmaz narin insanımdır o an sanki canımdan aldı ben muayene etmesini istemedim. Bir şekilde kalktık. Gecesinde zaten içime doğmuş gibi ılık suyla duş almıştım hastaneden gelince. Uyudum uyandığımda gece saat 1 di ve inanılmaz bir karın ve bel sancısıyla uyandım. Geçer ümidiyle biraz bekledim, biraz dediğim 6 ya kadar oldu bu arada😂 Çünkü sancı olduğunu anlayınca burda da okuduğum kadarıyla sancıları evde karşılamak istedim. Öyle de oldu 7:30 gibi hasteneye ulaştık ebe hemen açıklığımı kontrol etti ve 4 cm dedi 👍 şaşırdım ve sevindim hemen yatış verdiler o an. Tabii burda bilen bilir benim iğne damar yolu fobimi….. Doğumdan önce doktorumla iğne serum olmayacak diye anlaşmıştık aslında ama… Saat 9 gibi doktorum geldi ve benim sancım vardı lekelenmede vardı ama suyum gelmemişti, Beni doğum odasına alıp suyu patlattı ilk önce alttan muayeneyle bakıp sonra demir gibi bir araçla yaptı sanırım orayı tam göremedim… Odaya geçtiğim de sancılarım sıklaşmıştı, ama doğumun ne zaman geleceğini hepimizden iyi biliyorlar zaten. Serum falan almamaya direttim bir müddet, damar yolu açmamaya. Nitekim öyle de oldu. Evde doğurur gibi çektim o ağrıyı inatla… Nst ye aldılar falan o can havliyle çıkardım attım. Ebenin teki bu ne ya ne kan aldırıyor ne damar yolu açtırıyor ben ne yapcam buna diye söylenmeye başladı. Sanki elimde olan bir korkuydu da ben numara yapıyordum. Nst yi çıkarınca artık dedim yeter beni alın artık. Ebe açıklık için kontrol ederken kabızlık problemim vardı ve bağırsaklarımın temizlenmesi gerekiyordu. O an bana anal yolla bir ilaç verdi su şeklinde bağırsakların temizlensin hemen on dk ya alcam seni dedi. İlacı verir vermez üç dk içerisinde ben laboratuarlar attım kendimi ama onunla beraber kanamam da başladı zaten aldılar hemen 12:40 da hadi kızım dedi başlıyoruz ebe ve doktor. Tabi o ağrıyla bana serumu verdi ebe hayatının her döneminde başına gelebilir diye, ama zaten kaç şey yapmışlar haberim yok 😂 O on dk içerisinde bebeğim kucağımdaydı Ikın dedi doktor ama ben sadece bağırabiliyordum daha doğrusu bağırmayı ıkınma sanıyordum Üç derin nefesle doktorun ve ebenin azmiyle 12:50 de artık anneyim ben dedim. Eşim doğum anımda yanımdaydı,giremezdi normalde ama beni tek bırakmamak için geldi, kordonu kesti ama doktor plesantayı çıkarıp gösterince kendinden geçti garibim 😂😂😂😂Işte böyle Kesisiz Dikişsiz bol sancılı ve ağrılı bir doğum oldu…. KIZLAR BEN YAPABİLDİYSEM HERKES YAPAR. HEPİMİZ YAPABİLİRİZ ❤️ RABBİM HEPİNİZİ BİRAN ÖNCE EVLATLARINA KAVUŞTURSUN. BEN ŞU AN PAMUK KIZIMLA BAKIŞIRKEN YAZIYORUM 🥺