23mayiis17 Ayrıntılı ultrason sonucunda bebeğimin kordonunun tek damarlı olduğunu söylediler gelişim geriliği görülebileceğini söylediler bu durumu yaşayan var mı aranizda
Merve1612 23mayiis17 evet bizde de aynı durum var fetal dna ve ayrıntılı ultrason sonucu güzel olduğu için sorun olmayacağını söyledi doktor düşük kiloyla doğabilir o da bi ihtimal dedi
Mrv_123_bg 23mayiis17 benim oyleydi 8 agustosta dogum yaptım. Gelisim geriligi sadece karin cevresinde oldu iki hafta gerideydi 29.haftadan sonra. 36+5 e kadar bekledi doktorum. 2.390 gram sag salim saglikli bi bebegim oldu çok şükür. Duyunca ben de cok üzülmüştüm korkmustum ama bisey olmuyo korkma 🥰
Nnanaa 23mayiis17 benimde kordonum tek arterli.18. Haftada tespit edildi. 2 defa detaylı ultrason yapıldı fetal dna ya da amniyosenteze gerek duymadı perinatolog. 23. Haftadan sonra istediğin doktor ile devam edebilirsin doğuma kadar dedi.
eyoli 23mayiis17 bizde de aynı şey söylendi. Doktor sadece kilosu 300-400 gr az olur dedi başka bir tehlikesi olduğunu söylemedi. Şuan 37. Haftadayız kilosu önden gidiyor hatta bu gidişle normal doğum yapamayacağım 😬
Merve1612 23mayiis17 doktorum zaten perinatalog çok güvendiğim bi doktor işk duyunca insan bi korkuyor ama eşlik eden bi durum yoksa yanında korkulcak bi şey yok
23mayiis17 Mrv_123_bg Ne Zaman başladı gelişim geriliği peki Haftadayiz bir hafta önden gidiyoruz biraz korktum açıkçası
Mrv_123_bg 23mayiis17 biz 29.haftaya kadar hep normaldik. 29 da basladive doğana kadar iki hafta geri olarak ilerledik. En son fark uc haftaya cikti dogum karari aldi doktorum. Genelde 30. Haftadan sonra başlıyormus gerilik
23mayiis17 Merve1612 Herhangi bişey söylemediler tek sorun tek arterli olması 🤷 inşallah bı sorun çıkmaz
23mayiis17 Nnanaa Bana bundan sonra riskli gebelikle devam edicez dediler biraz endişeliyim açıkçası gelişim geriliği yada başka birşey çıkar diye
Nnanaa 23mayiis17 banada başta öyle dediler sonra istediğin gibi devam edebilirsin diyince kendi doktoruma döndüm o da 3 haftada bir kontrole çağırıyor tek fark bu şimdilik.inşallah sıkıntısız sürecimizi tamamlarızhepimiz💕 28 haftadayız hala uyumlu haftasıyla ama sonradan ne olur bilemiyorum.
Tugce0526 İlk hamileliğimde benimde aynısını dediler ama bizim damarımız ötekilerin işlevini görecek kadar geniş demişti doktorumuz bu yüzden çok şükür gelişim geriliği yaşamadık ama öyle ihtimallerin olduğunu söylemişti doktorumuz
23mayiis17 Tugce0526 Bakalım şimdilik gelişim geriliği yok sonraki haftalarda da olmaz inşallah hep önden gidiyoruz aslında hatta hep doktorlar gelişimi güzel maşallah falan demişlerdi. Bide özele gozukecegim bakalım başka bı doktor fikri almak için inşallah bı sorun olmaz
Mrv_123_bg 23mayiis17 evet sezaryen oldum. Bebegim mama ve amne sütü ile besleniyor. Zayif degil herşey yolunda kilosu gayet normal 😊
23mayiis17 eyoli Ayy içim rahatladı bugün başka bir doktorla görüştüm oda aynı şekilde söyledi unut böyle bir şeyin varlığını hiç bir sıkıntı olmaz sen içini rahat tut dedi. Hepimiz sağlıcakla kucağımıza alırız inşallah 😍