Miraygvrcn standardı olmadan gerçekleşiyordı, örneğin köpek var ise (çok da severim!!) Direkt gözyaşı, tıkalı burun, hapşırık direkt anında başlıyordu. Beni asıl endişelendiren ise çoğu zaman efor ile gelen tıkanmalar idi. Örneğin vapura yetişmek için acele ediyorum koşuyorım mesela ve vapurda neremden nefes alacağımı şaşıyordum ve de hırıltılı bir nefes geliyordu. Yahut öksürük krizi geliyordu. Dediğim gibi efor harcadığımda garanti ama onun dışında da ortama vs göre durmadan değişiyordu etkiler ve tepkilerim. Bu da bende endişe de yaratıyordu nefes almada güçlük gerçekten beraberinde paniği getiriyordu. Geceleri çok bilirim oturur pozisyonda uyuduğunu çünkü eskaza sırtüstü yatınca o uyku haramdı.. nesue nihayetinde doğru bir allerji immünoloji uzmanı buldum, önce kan testi yaptı ve havadaki heeeer şeye allerjim çıktı. Köpeğe yüzde dört bin allerjim çıktı mesela :)) yani sokaktaki köpek beni öksürtüyordu. )) Özellikle havadaki bazı mantarlara exstreme yüksek değer çıktı ve bu yüzden bir tomografi çekti doktorum, eğer ki akciğerde yerleşik ise, onu ilaçla atarız dedi ama akciğerde çıkmadı. Dolayısı ile ilaç tedavisi başladı. İnhalerlar, tabletler onlar bunlar, nefes terapisi derken yani şöyle anlatırım hep, ilk ilaçta ben direkt iyi hissettim. 3 ay devam ettik. Düzenli kontrole aldı doktorum beni. Sonra kademeli azalttı ilaçalrı ki ben bırakmak istemedim bile. Ama bıraktırdı :)) her üç ayda bir kontrole gittim bir yıl boyunca. Nihayetinde benim sıkıntılar kayboldu. Ama çantamda hep bir inhaler ve allerji ilacımı taşıdım korkudan. Hatta köpeğe olan alerjim azaldı, hatta sınra kedi aldım, hatta bir kedi daha aldım :)) doktorum demişti alerji aniden başlar bazı durumlarda da aniden biter. Şükür ki azalanı denk geldi bana. Ben nefes terapisinin de etkisini gördüm. Hatta daha sonra pilatese başladım. Bu anlattıklarım 3-4 yıllık zaman dilimi aslında ama son 4 yıldır bir kez olsun inhaler kullanmadım bir tablet allerji ilacı almadım. 4 yıl öncesinde de zaten epey epey ihtiyacım azalmıştı.