Marbled 36+1 haftalık gebeyim. Fakülte hastanesine gidiyorum ve serklajlıyım rahim ağzında dikiş var.Üstelik boyum 1.55 pek uzun değilim 😁
Bebeğimin dünki kontrolde kilosu 3180 olarak ölçüldü. Yani önde gözüküyor veya kilolu bebek gibi.Şekerim tansiyonum yok.
Bi kaç kere renkli görüntü için özele gittim,özelin doktoru hemen bana “ooo sizin iriymiş sezeryan olursunuz çok iyi imkanlarımız var” şeklinde konuştu.Sanki araba satıyor soyguncular. Kaale almadım.
Normal fakültedekş doktorlarımın söylediği ise; ultrason ölçümlerinde kilo 200-500 gram arasında farkedebiliyor.Doğduktan sonra da bir miktar 200-300gram kadar veriyor bebekler. Benim doktorum ultrasonda 39.-40. Haftada 4500-4700 ölçersem sana sezeryan derim normalden sonra dedi.25 küsür yıllık bir doktor ve prof kendisi.
Kilosu 4200küsür diye sezeryana alınan arkadaşımın bebeği 3800 doğmuştu.Yani aslında normal doğurabilirdi belki biraz dikişi olurdu alttan ama özele gidince,doktor kendisine uygun saatte aldı.
Normalde tabi gece 3te sancı tutabilir, o da işlerine gelmiyo çoğu özel doktorun rahatından kalkıp gelmek.Ondan sezeryan diyorlar.
Yani çok nadir gerçekten anne ve bebek için bir problem olup (makat geliş,su bitmesi,oksijen riskleri vb) sezeryanı kurtarma amacıyla yapan doktor.