Kucuk_melegim Kizlar belirtiler nelerdir bitane kedim var herşeyi tam olmasina ragmen yinede korkuyorum ben ilgilenmiyorum eşim yapiyor herşeyini 2 senedir bizimle çok öpüp kokladim onu hamilelikten önce ona rağmen hic toksoplazma gecirmemişim şaşırdım aceba kedimde toksoplazma yokmu yada bana geçse ne gibi belirtiler olur yardımcı olurmusunuz?
Azra41 Kucuk_melegim kan verdiğinde çıkıyor .. Aşilari tamsa sıkıntı olmaz zaten 😊 bide dışarıyla teması olmucak bendede var 1 yaşında birtane ogluş. Bende hep öpüp kokluyorum benimde temiz çıktı veterinerimiz doğurana kadar dedi iç parazit olucak dedi işte her ay iç parazit hapı için vetoya gidiyoruz 😊 eşim temizliyor tuvaletini yeri geldimi bende temizliyorum maske takıp sonra elimi yikiyorum ..
Emir_2017 Kucuk_melegim ben gebelikten önce geçirmiştim. Ama bunu gebeliğin ikinci ayında tahlilde çıktı ikiside pozitif çıkınca avidite yaptılar oda gebelikten önce geçirdiğim çıktı çok şükür. Sadece kedi diskisindan değil iyi yıkanmayan yeşillik sebze meyve çiğ et vb. Bulasabiliyor. Eger IgM negatif igg pozitif ise bağışıklık var demektir . Ama ikisi de negatif ise dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü gebelik açısından çok önemli. 4 günde çıktı sonuclarim ve o 4 gün öl gibi geldi bana.
Kucuk_melegim Buse-ozdmr verdim canim gecen ay negatif cikti hic gecirmemişim ama geçirsem kac gunde belirti verir bulamadim internette ve sadece dışkı ile mi geçiyor yani sevmekle geçmiyor mu?
Elifengin Ben dikkat etmem gerekiyor toxoya, benimde kedim var bana çok bağlı, kucağımdan dibimden ayrılmıyor. Sadece kumuna dokunma.
Kucuk_melegim Elifengin daha önce hiç geçirdin mi ? Kac senedir var kedin benm 2 senedir ve dipdipe yatmamiza ragmen okadar öpüyorum birde hic gecirmemişim tabi simdi hamileym dikkat ediyorum okşamakla geçmiyor değil mi sadece dışkı yoluyla
elcinkizilkaya Kumuyla ilgilenmeyin kedinizin yeterli sevebilirsiniz demişti bana doktorum tek kediden değil dışarıda yeşillik yememeniz gerek evde de yeşillikleri sirkeli suda bekletilip öyle tüketilmesi gerekiyormuş
Kucuk_melegim elcinkizilkaya sebzelerimi cok iyi yıkıyorum dışaridan sebze saten yemiyorm sadece kediden dolayı kafama cok takiliyor sevmekle geçmiyorsa iyi saten içeri kedisi yediği içtiği belli aşıları tam
Kucuk_melegim Azra41 bende geçen ay baktirdim negatif cikti iceri kedisi duzenli iç dış parazit aşilari yapiliyor eşim ilgileniyor bi sevmeye bana gelir saten 😃 ama her elledikten sonra elinizi yikiyor musunuz benm bazen dalginligima geliyor unutuyorum
Kucuk_melegim Azra41 gebelikte geçiyor olsam ne gibi belirti olurdu boğazım ağrıyor bugün korktum biraz ama dun soğuk bişey içtim ondan olduğunu umuyorum
Azra41 Kucuk_melegim Valla yikamiyorum 😄 yalan söyleyemem hatta kendi doktorum dışarıyla teması yoksa hiç birşey olmaz dedi ki bizimkinin düzgün aşıları bile vurulmamisti bir süre çok minikti zayıftı yaptırmadım bende evden dışarı çıkmıyordu zaten sadece tuvaletini temizledigimde elimi yikiyorum valla annem çok kizyor öpme diye ama geliyor kucağıma sev beni diyor napim 😄
Ayde54- Ben hamileligimde hic bu testi yaotrmadim. Hatta hamileyken kurbanda et dogramistim. Sonra bibara taktim cok acaba varmiydi diye sonra unuttim sonra ynr taktim en son bosverdim. Suan bebehim 1 bucuk uasinda cok sukur. Ama bi tane daha olursa ilk bunu yaptcam
Kucuk_melegim Ayde54- ben ilk 3 aylik hamileyken yaptırmıştım bide 6 aylikken negatif cikiyor ve hiç hayatımda gecirmemişim 2 yaşında kedim var bebekliğinden beri bende agiz ağıza yatardik resmen nasil gecirmedm anlamadim herhalde benm kedimde yok toksoplazma ve evet tabiki bidahaki gebeliğinizde baktırın
Kucuk_melegim Dark peki ilk 3 ay tehlikeli diyorlar ben son 3 aya girecem 1 hafta sonra okadar etkisi oluyor mu bebeğe karşı
Kucuk_melegim Azra41 bende işte arada unutuyorum yikamaya normalde hep yıkarım simdi opmuyorum artik ama seviyorum banada vetenirer ev kedisinin iç dış parazite ihtiyacı yok bile demişti ama ben yinede yaptırdım dışarı çıkmıyorsa hic gerek yok dedi duşunun yani
Azra41 Kucuk_melegim hiç bişey olmaz kuzum inan olsa bende çıkardı 😄 ağzından bile öpüyorum valla gece benimle yatıyor tepeme çıkıyor nefesini hissediyorum 🙊
Sisife Saçmalamayın yahu sokak kedisi mi bu. Her sevdikten sonra el yıkamanıza filan gerek yok. Kaç senelik veteriner kadın paylaşmıştı her gün kaç tane kediyle akıyöa bokuyla temas ediyorum ben bile hala negatifim diye. Öyle kolay bulaşmıyor kediden. İyi yıkanmamış sebze meyveden bulaşması kediden bulaşmasından daha olası. Kedinin bokunu avuçlamadığınız sürece endişe etmenize gerek yok :) kumunu temizlemeseniz yeter ki ben bazen kumunu da temizliyorum eşim unutunca.
Kucuk_melegim Sisife teşekür ederim işte benmde şimdiye kadar bircok kedim oldu gotune kadar yıkadım ishalde oldular etiler ama hiç hiç gecirmemişim 🤷 demeki gerçekten de kolay gecen birsey degil sebzeleride güzel yikiyorum