Biraz uzun olacak şimdiden kusura bakmayın🙏 39ucu haftayı bitirdiğimiz gün hala doğuramadım diye sızlanıyordum 38+3te nişanım gelmişti ve 1-2 cm açıklık vardı ama hala sancım yoktu.39+0da 3 gün önce suya koyduğum mer yem ana otunun suyunu içtim en son😂 gece yarısına doğru tuvalete gitti ama resmen bitmedi. Ayağa kalktım gelmeye devam ediyor ama altıma kaçırıyor gibiydim eşime söyledim bence altına kaçırıyorsun ama yinede bi gidelim hastaneye diyerek yola çıktık. Bu arada kendi doktorum Kıbrısa tatile gitmişti ben son dk tanıdk başka bi doktora geçtim. Hastanede doğumun başladığını söylediler ama bende sıfır sancı😢 gece 12den sonra öğlene kadar sancım gelmedi asla ve açıklık artmadı halbuki hastanede bi sürü hareket yapıtım pilates topuyla. Şunu söyleyebilirimli ebe çok önemli ben aşırı memnun kaldım saatlerce başımdan ayrılmadı 😍 öğlen 12den sonra ebem eliyle açıklığı oluşturmaya başladı bende hafiften sancılar baaşladı. Bu arada doktorum sabahtan muayene edince sezeryanıda dşünmelisin üst kemikte basıklık var dedi ama ben kesin olarak reddettim. Neyse sancılar hafiften geldikçe ebe eliyle açıklığı arttırdı ve 2-3 saat içinde 9 cm açıklığa ulaştık ama suyum bittiği için bebeğin kafası kanala yerleşmedi. O kısımları detay vermiyim ama zordu çünkü sonradan öğrendimki suni sancı da vermişler.. ebem sürekli motive etti eliyle kanala sokmaya da çalıştı ama en son benim gücüm bitmeye yaklaştı. Bu sırada bebeğin kalp atışları sıkıntıya girdi. 2 farklı doktor muayene etti ve bebeği riske atamayağını söylediler zaten bende pes ettim. 16 saatin sonunda acil sezeryana alındım. Meğerse bebek kanalda sıkışmış su olmayınca ilerleyememiş. Sezeryandan çok korkan birisi olarak şunu söyleyebilirimki korkacak hiçbiiey yok. Bebeğimi 16 saat sonrasında kucağıma aldım ve hemen emzirdim. Aynı gece tek başıma yürümeye başladım ve 2. Günde her işimi kendim yapabiliyordum. Şimdi 10. Günümüzdeyiz çok şükür herşey yolunda. Allah herkese çok kolay doğumlar nasip etsin🙏🙏🙏 kendinizi hiç bir doğuma şartlamayın🙏🙏🙏