Yasmin61 Merhaba kızlar bı gün benimde buraya böyle yazacağım hiç aklıma gelmezdi. Sanki hamilelik hiç bitmeyecek gibi hissediyordum. Ama epidural sezaryanla kızıma kavuştum. Şimdi hikayemi anlatayım. 38+5 de kontrole gittim doktorum açıklığım varmı diye muayene etti . 1 cm açıklığın var incelmen olmuş Çarşamba gel açıklığına göre yatış yaparız dedi. O güne kadar noormal doğum olarak ilerliyorduk. Çarşamba günü gittiğimde ebe muayene Etti açıklığım yine 1 cm dedi. Ama ebe doktorum sana noormal mi dedi evet dedim sanki olmaz gbi geldi bana dedi. Serviks duvarın biraz basık dedi. Doktorumu aradı doktorumda aynısını dedi ona. Ama yüzde elli elli yine suni sancı ile deneyelim dediler. Ben tabi şok. Çünkü ben hiç o gün yatışım olur falan düşünmedim. Bı yandan kavuşacağımız için mutluydum bi yandan korkum da vardı. Sonra suni sancı ile de olmaz dedi çünkü nst de çıkan ağrıyı ben hiç hissetmedim. Zaten uzun da vermediler. Ebe boşuna çekmiş olacan dedi ve doktoru aradı direk epidural ameliyata alıyoruz dediler.neyse soyunduk annemlerle öpüştün kokustum kendimi ameliyathanede buldum. Belimden iğneyi vurulurken çok hafif bı iğne acısı hissettim o kadar. Abartılacak kadar hiç bir şey o iğnede. Sonra yattirdilar beni ama ben ayaklarım uyusacak zannediyordum meğer epidural de sadece acı hissetmiyosun uyuşman olmuyormuş ayaklarını hareket ettirebiliyosun. Ben bunu bilmediğim için korkmaya başladım kesin beni keserken de hissedecem diye. Hemşireler bana ne kadar anlatsada ben yine korkuyodm. Doktor geldi karnımı çizdi derken baktm bı ağlama sesi. Ne ara oldu hiç bişey anlamadm. Ama karnından çıkarken ister istemez acıdan ziyade bı ağrı gibi bişey oluyo. Onu hissediyosun. Bebeğimi bana gösterdiler sonrada giydirmeye gittiler. Sonra dikme falan derken bı baktm ameliyat bitmiş. Kızımı tekrar getirdiler koklaştık çiçeğimle. Odaya çıktık. 6 saat sonra ayağa kalktım yere hiç bakmadan direk tavana bakarsanız daha rahat kalkarsınz. İkinci kalkmamsa tek başıma kalktm . Yürümem rahat oldu. Beni bu doğumda mahveden iki şey oldu. Biri gaz sancısı. Aşırı derece gaz sanncisi çektim. Bı gün sonra çıktı da rahatladm. Doktor sürekli yürü öyle çıkarırsın dedi. Ne kadar yürüsemde o gece cikaramadm. Gözünüzü korkutmak istemem ama bende çok oldu. Ama yan odamdaki kız hemen çıkardım dedi. Demek bu değişiyor kişiden kişiye. İkinci şey ise hemşireler kanamam nasıl diye iki kere karnıma gelip bastirdilar. Oda çok ağrılı bir islemdi. Evet anlık ama o an gerçekten canınız biraz yanıyor. Ama o islemide her hastane yapmiyomus galiba. Bazı arkadaşlarım bize öyle yapmadılar dedi. Sonraki gün de çıktık. Doktor iki gün kalabilirsin dedi. Ama herşey yolunda olduğu için evimize gitmeyi istedim. Şuan da evde oturup kalkıyorum kızımı kucağıma alıyorum. Bugün 5 günlük olduk. Bende kendimi baya toparladım. Size diyeceğim şu kızlar sakin kendinizi bir şeye odaklamayin. Çünkü her insanın hikayesi farklı farklı. Ha bu arada ameliyattan sonra doktor annemlere normal doğum zaten yapamazmış. Bebek cok yukarda ve göbek bağı çok kısa aşağıya inmezdi demiş. İyi ki doktoru dinlemisim. Normali deneylim olmazsa ameliyata döneriz diye tutturmamisjm. Boşuna cekecektim o kadar sancı. Evett hikayemiz böyle . Sormak istedikleriniz varsa yanitlayabilirim. Nolursa olsun sonu çok güzel kızlar. Suan dünyanın en güzel kokusu ondaymis gibi hissediyorum. ♥️😍🙏❤️
Boncukveannsi Yasmin61 yaa en merak ettiğim, an bebeği görünce ne his ediyorsunuz, hemen kabulleniyor musunuz bu benim diye, kendi kendime düşünüyorum o an bence inanmam çok tuhaf duygu 🥲
Yasmin61 Anneyimmm34 ben normalde çok mız mız bı insanım kan verirken bile ayılp bayılan bı tipim yani. Ama gözümüzde korkuttugumuz kadar bişey yok. Özellikle uzun süre oturduktan yada yattıktan sonra kalkarken biraz ağrı oluyor. O yüzden hareket etmek çok önemli. Bol bol evin içinde yürümeye bak. Zaten ağrı kesiciler de var. Ağrın oldukça içersin. Ben daha bı tane içtim eve geleli. Hareketsiz kaldıkça ağrın artar. Eve geldiğin ilk gün biraz ağrın olur. Sonraki gün yavaş yavaş toparlanmaya başlıyorsun.
Harikuya_Su Allah analı babalı büyütsün canım maşallah 🥰 bende sezeryan istiyorum inşallah böyle güzel doğumlar gördükçe kendimde de güç buluyorum Kaçıncı günden iyibaren korse veya korse tayt kullanabilirsin canım doktorun birşey dedi mi bu konuda ve duş alabiliyormusun hemen bir süre bekliyormusun
Yasmin61 Harikuya_Su teşekkür ederim canım sende inşallah güzel bı doğumla alırsın kucağına 🙏❤️ ben ikinci gün hastaneden çıktım. Doktor yarın yani 3. Gün için duş alabilirsin dedi. Bende öyle yaptım duş alırken annnem yardım etti. Bı sıkıntı da olmadı çok şükür. Hatta yorgunluğun ağrın da hafiflemiş oluyor. Ama korse hakkında hiç bişey demedi bana. Aslında sormak benimde aklıma gelmedi. Ben toparlayıcı kilotlar var yüksek bel onları kullanıyorum.
Yasmin61 Boncukveannsi bunu bende merak ediyordum . Ben ağlama sesimi duyunca çok duygusal olurum diye düşünüyordum ama öyle olmadı gayet normal bı tepki verdim . Kucağıma verdiklerinde de tabi ki kabulleniyosun ama aşırı bı duygu yasamiyosun. En azından benim için öyleydi. O an tek düşündüğün sağlığı yada emzirebilmek. Sorumluluk duygusu daha ağır basıyor. Ben ne zaman ki kucağıma aldım ağrım geçti bir iki gün sonra o zman sevgim de yavaş yavaş ağır basmaya başladı.
Yasmin61 Boncukveannsi hemen olmuyo o malesef. İlkten anlamıyosun ki zaten. 5 günlük olduk bende kendimi hala anne gibi hissetmiyorum. 😍