Nuris_3461 Selam bugün Dr a gittim 2 li ve 4 lü test için randevu verdi ana cevremdekiler gereksiz 2 li testi yaptır ama 4 lü test para tuzağı gerek Yok diyor siz ne diyorsunuz
eymenimoglusum Nuris_3461 2li testte sknti cikmazsa zaten ayrintiliya yonlendiriyor direk 4lu teste gerek kalmyor Bende oyle oldu
Ceren0734 Nuris_3461 canım bende özele gidiyorum sadece 2li test yaptırdım temiz çıktı 3lü ve 4lü istemiyorum dedim şimdi detaylı ultrason yaptırcam bence 2li temiz çıkınca bide detaylı yaptırdın mı yeter gibi geliyoo
CansuDemir Nuris_3461 Tarama testlerinden sadece 2li yi yaptırdım. Risk çıkmayınca 3lü ve 4lü yaptırmadım. Özele gidiyormuşsunuz, para alcak tabi işlerine öyle geliyor 5li tarama bile çıkartır onlar. Sonra da 21. Haftamda detaylı ultrason yaptırdım bu kadar.
Mrry Nuris_3461 2 li ve üçlü yapılıyor sorun dahilinde gerek görülürse dörtlüyü istiyo doktor daha ikili yapılıp sonuçlanmadan neden dörtlü istemiş özele gidiyorsanız o yüzden olabilir
Deletedmom434 Sedackk 2’li 3’lü ve 4’lü olmak üzere 3 tane tarama testi var🌸 2’li test 11-14 haftalar arası 3’lü test 15-20 haftalar arası 4’lü testte 15-20 haftalar arası yapılır. Eğer doktor gerek görmez ise yani bir risk söz konusu değil ise sadece 2’li test ister🤗
aslhnyz Ben ikiliyi yaptırdım bir sorun çıkmadı doktorum gereksiz gördü diğer testleri ben sürekli test yapma taraftarı değilim ki bunlar %100 doğruluk payı olan testler değiller dedi 2li temiz çıktı ayrıntılıya gelirsin dedi sağolsun benim de özel ama para tuzağı değil yani
Duygu07 Nuris_3461 bende ikili test yaptırdım. Sonucu iyi çıktı. Dörtlü test de yaparız demişti ama dörtlü test haftasında enfeksiyon nedeniyle rahatsızlanıp hastanede yattım. Doktorumda testi yapalım demedi hiç. Anladım ki özel hastane olduğu için sırf para için. Bende hastanemi değiştirdim zaten hastanede yattığım dönem memnun kalmamıştım. Şimdi başka doktora gidiyorum ve detaylı ultrason yaptırdım çok şükür bir sıkıntı yok dedi. Çevrem de o testlerin hiç birini yaptırmayan da var. Ama anladım ki sadece ikili tarama yeterli.
Drkmls Nuris_3461 bende sadece 2 li yaptırdım. Onda bişey çıkmadı çok şükür başkada bi test istemedi doktorum.
deletedmom6295 Nuris_3461 ikili test ve 3. lü test birbirini destekleyen testler. 2lide 3lüde down ve trizomi 18 gibi hatalıkların olma intimaline bakılıyor. 4 lü testte ise nöral tüp defekti gibi rahatsızlıklara ikisi farklı şeyler.
Bsra77 Bende özele gidiyorum. Doktorum 2li yaptı temiz çıkınca başkaya gerek yok dedi direk detayliya geçtik haftaya onu yaptırcm sadece
Nuris_3461 2 ki testi yaptıracam eğer bir sorun çıkmazsa 4 lüyü yaptırmıyvcam bütçem yetmiyor gerek Yok derim Dr mua ile birlikte 4 lü test 600 tl o parayla çocuğuma neler alırım sorun çıkarmaz umarım doktorum
Deletedmom342 Nuris_3461 2li test yaptırdım sonuçlar normal çıkınca doktorum 4lüye gerek yok dedi ayrıntılı ultrasona girdim sadece