Kaahvelii Geçen gün oğlumu parka götürdüm bir kız çocuğu oynuyordu annesi de sesleniyor ismiyle gel dur yapma gibi gibi… Anlamam için Geçen süre yarım saat Anladiklarim açılan acılar acıtan açıtay… Meğerse ismi Açılay mış Aslında Mâna olarak hoşuma gitti ama isim olarak yok ya olmamış sanki ### 😑 Var mı sizinde garibinize giden isimler
poyrazvearya Kaahvelii kadın beğenmiş koymuş bence yadırgamak bize düşmez sizler daha bilindik isimler koyarsınız olur biter bence bende kızıma arya ismini koyacağım beğenen olduğunu gibi beğenmeyen böyle saçma tepkiler veren çok ben kimsenin bebeğine koyduğu isme saçma diyemem haddime değil
EmineDefneGokce Kaahvelii canım yargılamak bize düşmez diye düşünüyorum 🥰 manası senin bile hoşuna gitmiş. Ailesinin de gitmiş, kulaklarına hoş gelmiş koymuşlar demek ki
3babymom Kaahvelii ben de tuhaf isimlere sasiriyorm kim ne koyarsa koysun asla yargılamak değil ama kulağıma hoş gelmiyor nedense
Dogukoo Kaahvelii boşversene 😄 eleştiriye acık olmalı her insan iyi kötü saygı cercevesinde Sana saçma gelmesi ve burda söylemek gayet normal olağan bişey Kayınvalide postu olsa kayınvalidem acılay koyacak desen herkes hak verirdi 🤦🏼♀️ ne olacagız biz böyle bilmiyorum çok fenayız çokk😄
Kaahvelii poyrazvearya Arya kızım olsa bende koymayı düşünüyordum Bilindik Bi isim sosyal ortamda söylenince kimse garipsemiyor anlamakta güçlük çekmiyor Ama Açılay ismi için aynı şeyi düşünmedim fikrimi beyan ettim Gelecek nesillere güzel isimler bırakalımmmm Kimse karışmasın karışamaz diye diye aldı gitti başını tuhaf isimler EmineDefneGokce Bilmiyorum tuhaf bence
poyrazvearya Kaahvelii emin olum artık yeni nesilde eski isimler gençlere yani bizim çocuklarımıza saçma gelicek bunlar normal karşılanacak bence
Kaahvelii 3babymom Banada hoş gelmiyor Takmışlar hep Bi cennete Arkadaşlar cennetin kapısı bahçesi kuşu güneşi bulutu diyip anlam yüklenen isimlerin bir çoğu gerçek değil lütfen bilinçli olalim
3babymom Kaahvelii ya anlamı gerçek olan da var ben de kızıma Kuran’da gecen isim koydm anlamı güzel herkes kendi ne isterse onu koyar ama bazı isimlerin söylenişi zor olduğu için tuhafıma gidiyor ilerde çocuk da zorlanır diye dusunuyorm
Kaahvelii 3babymom Gerçek olanlar var elbet ama yeterince araştırmadan koyulan cennet adı altında koyulan isimler var gerçeği yansıtmayan sözüm buna 🥴
Amber Yurtdışında yaşıyorum burada isimlerin hiç bi manası yok bizdeki gibi, şimdi birde 3 harfli isimler moda olmuş. Ben bi türk olarak duyunca çok komiğime gidiyor mesela bazı isimler şöyle ; nal, tal, çrt, ian, emi ☺️
Tripkolikkkiz Bencede millet değişik olacağım diye saçmalıyor. Acılay ne ya. Yok Aybars yok Baybars 🥴
Halime90 Tripkolikkkiz baypas ameliyatı der gibi 😅😅 ne tuhaf isimler ya . Ama değişik koymuş oluyorlar neyse
Dark Tripkolikkkiz Aybars Baybars dediğiniz isimler has ve has Türk ismidir ve yüzyıllardır kullanılır
AyEmGul Tripkolikkkiz bu isimler bir yerden uydurulmuş değil. Türkçe isimler. Bunları örnek veremezsiniz.
minikturtam1 Kaahvelii olmazmi cooook fazla var. Ama hangi birini yazim bilemedim. Bide böyle kulaga farkli gelen isimlere o kadar cok alismislar ki. Ben oglumun adini çınar koyacagimı soyleyince dalga geçenler oldu. Neymis cok basitmis. Onlara sorsaymissim ilk akla o isim gelirmis faln filan. İnsanalr çok tuaf herkes birturlu kulp buluyor.
Kaahvelii minikturtam1 Ben kemal koymayı düşünüyorum bence çok olgun Bi isim ama herkes dede amca ismi diyor çocuk doğunca amca olarak doğcak diyo ama ne alakaysa sanki hep bebek kalacakb😄 Cincon Bi isimbkoymam lazim onlara gore😄
Bernnnaaaa Kaahvelii size ne ? Herkes istediği sevdiği ismi koyar siz Ayşe Fatma koyun cocuklarınıza. Herkes ne isterse onu koyar hanımefendi yargılamak kimseye düşmez yargılamak için saçma sapan postlar açmayın ya