damlaikan
Hiç kendini üzme sakın psikolojin bozuluyor çünkü
Ben genetik testi bile yaptırmıycaktım ama sırf ağlıyorum üzülüyorum die eşim içimiz rahatlasın dedi hadi vardı para yaptırdık ya durumu olmayan o kadar hamile insan var onlar napıcak mecbur bebekten şovu aldırıcak e oda zararlı birde herseyi geçtim insanlar bozuyor psikolojini eğer down sendromluysa doğurmak istediğinde seni cani ve bencil ilan ediyorlar ona yazık değil mi diyorlar bu seferde aldırmak istesen sen yapamıyorsun ya öle değilse yazık değilmi nasıl kıyıcam cana ben die zaten eğer down sendromu varsa ikili taramada burnu olusmamıs ense kalınlığı büyük oluyor hadi orda birsey demediler detaylı ultrasyon var orda zaten ölçülüyor belli oluyor o yüzden kimse üzmesin kendini ben testi yaptırdıktan sonra doktorum bana diyorki bu test sadece riski gösteriyor down sendromlu yada değil demez diyor dediğim gibi bi öncekinde sonuç 1.1200 çıktıysa seninle aynı hafta gebelik yaşayan aynı kilo aynı yaş aynı boy aynı özellikteki dünyadaki 1200 kadından birinde cocuğunun down sendromu ama kimde bilinmiyor şey gibi düşün dedi alkol kullanıyorsun sigara içiyorsun sağlıksız besinlerle besleniyorsun kanser olma riskin alkol kullanmayan sigara içermeyen ve sağlıklı beslenen birine göre daha yüksek ama kanser değilsin 😔madem öle neden bu kadar korkutuyorsunuz doktorlarda emin olmak istiyorlar bebekten sıvı alınması 99.9 doğru sonuç verirken genetik testi 99.00 doğru sonuç veriyor ama sadecesenden kan alıp senden bebeğin kromozomlarını inceleyebildiler için daha zararsız zaten doktorun sana yapabileceğin yerlerin brosörünü veriyor arayıp fiyat al diye ben yaptırırken bana doktorumun ismini sordular bende ne önemi var dedim sonucları onada yollıycaz dediler siz bana yollayın ben ona atarım dedim olmaz öle dedi ne alaka dedim bunu doktorumda istememiş olsa ben yaptırmak istesem kendi basıma yapmıycakmısınız dedim yapıcaz tabi dedi ee ozaman sonra kıza bana açık olun doktorlar bundan para kazanıyor mu dedim kem küm etti sonra biz doktor doktor geZip brosşürlrtirtmiz bırakıyoruz eğer doktorlardan yönlendiren olursa prim vs gibi ödeme yada Farklı şeyler veriyoruz dedi anlıycan doktorlarda emin olmak için direk yönlendiriyorlar sana ne yapıcanı ve ya yapman gerekeni söylemek bana düşmez veya haddime değil ama benim sonuçlarım böle çıkmış olsaydı ben olsaydım yaptırmaz detaylı ultrasyonu beklerdim yada içim rahat olsun büyün kromozomlarına baksınlar diyip 5000 bin lira verir herseyi öğrenirdim şovu bebekten kesin aldırmazdım