Eğer doğumum güzel geçerse buraya yazmaya karar vermiştim.38.haftamızın rutin kontrolünde doktorum çatı muayenesi yaptı.3 cm açılmam olduğunu, aslında doğumun başlamış olduğunu söyledi.Eğer suni sancı versem bugün bile doğurursun dedi ama biz bebeği bekleyelim ne zaman gelmek istiyorsa o zaman gelsin dedi.Sıcak duş ve squat önerdi.Eve gittiğimde son bir kere temizlik yaptım, yemek yaptım ve egzersiz yaptım.Ertesi gün hafif sancılarım vardı ama düzenli değildi.Sıcak bir duş aldım biraz uyudum akşama doğru nişanım geldi,doktorumuza haber verdim.Muayene olduktan sonra doktor açılmamın 4 5 cm olduğunu söyledi.Hemen yatışım yapıldı, biz bu kadar hızlı olduğunu düşünmediğimiz için çantalarımızı bile almamıştık.Eşim çantaları almak için gitti.Bana da suni sancı takıldı.Nst’ye girdim.Açılmam iyi hoştu ama bebek kanalda değildi hâlâ.Nst’den sonra sürekli yürüdüm ve pilates topuyla egzersiz yaptım.Annemler kaynanamı, arkadaşımı ve anneni alıp gelene kadarki süreçte sancılar dayanılmaz olmuştu ve kendi sancım gelmişti.Onlar geldikten sonra sancılar düzenli aralıklarla ve kısa süreçlerde gercekleşmeye başladı.Suyumu boşalttılar sonra doktorum geldi ıkınmamı söyledi odada.Ikındım ve doğum salonuna girdik.Doğum salonunda ikinci ıkınmayla bebek geldi.Doktorum "Bir avazda doğurmak bu olsa gerek."dedi.5 10 dk sonra bebeğim kucağımdaydı.Ben bile inanamadım bu kadar hızlı olduğuna.Ani açılmam olduğundan dolayı rahimde de kanamam olmuş, bu da nazar boncuğu olsun dedi doktor.Dikişlerim bittikten sonra çıktık.Ege bebeğin hikayesi böyleydi.Normal doğumdan biraz korksam da bebişim için denemeye karar vermiştim.İyi ki denemişim.Rutin açıklık kontrolleri sizi korkutsa da dayanılmayacak gibi değildi.Toplamda 3 saatlik bir süreçti.Belki birilerini motive eder diye yazmak istedim 😊😇