beyzakuzu00 22 haftalık hamileyim detaylı ultrasona girdiğimde doktorum plesentanın olması gerekenden aşağıda olduğunu fakat yüzde doksan ihtimalle 34. Haftaya kadar düzeleceğini söyledi. Biraz araştırdım fakat tedirginim yaşamış olan varmı?
minik_kuzumm beyzakuzu00 aynı durum bende de var. Hem kendi doktorum hem detaylıdaki doktor aşağıda olduğunu ama rahmi tamamen kapatmadığını ,ilerleyen zamanda yukarı çıkabileceğini söyledi.
beyzakuzu00 minik_kuzumm istirahat falan önerdi mi peki yada hareketlerinizi kısıtlamanız gerektiğini falan söyledi mi?
minik_kuzumm beyzakuzu00 hayır o yönde bir şey söylemediler. Kasım ayı kontrolümde sorucam. Size söyledi mi?
Minisko9 Bana da söylendi 17. Haftaydı sanırım çok şükür 20. Haftada olması gereken yere çıkmıştı bol bol yattım iş yapmadım ve doktorum progestanın dozunu günde 2ye çıkardı düzelince tekrar günde 1e geçti
beyzakuzu00 Minisko9 endişhelendiğim durumda bu her iki doktorda korkulacak birşey olmadığını söyledi dinlenmemi yatmamı falan da söylemediler. Uzunca araştırdım herkes hiçbir iş yapma dikkat et diyor bu kadar ciddi bir durumsa doktorum neden önemsizmiş gibi bahsetti
Minisko9 beyzakuzu00 bana da aynı şekilde söylediler sanırım stres yapmamızı istemiyorlar ciddi bir durum değil elbette tabi ama dikkatli olmakta yarar var durup dururken bir şey olmaz ancak bazı şeyler kanamayı tetikleyebilir demişti doktorum örneğin kabız olup ıkınmak cinsel ilişki gibi durumlar yani dinlenmekte fayda var bu süreçte bence stres yapmamak adına
Tuba0701m Benımde oyleydı canım 28 haftada muane oldum yukarı cıkmaya başlamıs dedı sonra 32 haftada gıttım gecen hafta yukarı cıkmış dedı doktor normal dogum için uygun dedı cıkıyor ya
minik_kuzumm beyzakuzu00 riskli bir durum olsa uyarırlardı diye düşünüyorum. Rahme ne kadar yakın olduğuna bağlı sanırım bu kısıtlamalar.