Evettt kızlar 2 ay sonra acısıyla tatlısıyla yaşadığım doğum hikayemi paylaşmaya geldim umarım biraz iyi gelir 😂
Öncelikle ben hep normal doğuma hazırladım kendimi yürüyüşler squatlar vs. 38 haftalıkken çatı muayenesi oldum ve çatım uygundu ama doktoruma en fazla 40. Haftaya kadar bekliyeceğimi gelmezse sezeryan olmak istediğimi söyledim çünkü bebekler fazla kalınca stres olup kaka yapabiliyorlar riske girmek istemedim ayrıca bebeğimin karın çevresi 2 hafta gerideydi. 39 haftada ne sancı ne başka bişey yoktu eşimle konuştum sezeryan olmak istediğimi söyledim eğer son kontrolde açıklık yoksa diye ayrıca tarih olarak evlilik yıl dönümümüzde doğurmak istedim Rabbim gönlüme göre verdi şükür doktoru arayıp söyledim doktorum dan ağustosun 25 ine tarih aldım evet dedim tam evlilik yıldönümümüz hocam hay bin yaşayın☺ Son kontrolümüzde 24 ünde idi doktorum baktı ve 1 cm açıklık var dedi sana şuan sıyırma işlemi yapıcam kan gelebilir korkma nişan değil dedi ayrıca gece sancın başlayabilir sıklaşınca gel dedi eve gittiğimde ufak ufak sancılarım vardı zaten bu arada evde kızımın doğmasını bekleyen birçok göz vardı 🌺 neyse 25 i sabah ezanıyla uyandım ve sancılarım sıklaşmıştı dedim eşime hadi yola çıkalım yoldayken doktorumuzu aradık zaten planlı olduğu için herşey hazırdı doktorum her iki doğum içinde kendini hazırlamıştı gider gitmez nstye bağladım hemşirem çok güzel sancıların var böyle giderse 2 saate doğurursun dedi ama nerdeeeee elimizde patladı resmen 😂😂 1 saat sonra hemşire açıklığa baktı ve 1 cm di dedi ki yapabilirsin yatma dolaş sonra tekrar baktı yine açıklık yoktu saat 9 da doktorum geldi o baktı ve sancıların çok sık 5-6 cm nin sancısını çekiyosun ama hala 1 cm dedi yani saat 11 e kadar hatta son ana kadar gelip gidip baktılar ve kızlar korkutmak gibi olmasın sancı çekerken bakılması insanı mahfediyor resmen ağladım😂😂 Saat 11 de doktorum geldi son kez baktı ve 3 cm idi ben hastaneyi inletiyorum resmen çünkü sancı sıklığı 2 dk da bir di yani tam doğması gereken sancı aralığıydı doktorum yapacak bişey yok çok uğraştın ve yoruldun bebeğin ittirmiyor kendini dedi hadi hazırlanalım ve hazırlandık…sedyeye bindim gittim ameliyathaneye Anestezi uzmanı geldi pozisyon al dedi sancıların şimdi geçicek dedi ve aldım bu arada korktuğum için beni tutan hemşirenin beline sarıldım anında uyuştum ve böyle bir rahatlama yok inanırmısınız kızlar kuş oldum resmen kuş😂 10 dk sonra kafam güzelleşmeye başladı ordaki hemşireye diyorum ki kafam güzelleşti normal mi hemşire normal korkma dedi ama ben uyumamak için konuşuyorum çünkü Bedenen o kadar yorulmuştum ki anlatamam bebeğimin çıktığını bile hatırlamıyorum kızlar sesini duyduğum gibi kendime geldim o kadar ağladı ki bebeğim dedim bin şükür Rabbime🙏🙏 bana getirdiler yanağını yanağıma koydular sımsıcaktı ağlayan yavrum anında sustu kokusu sıcaklığı ve o an ki hislerim tarif edilemezdi rabbim herkesin kucağını doldursun bu hissi tatmalarını nasip etsin inşallah♥ bebeğimi alıp gittiler beni dikerlerken uyumuşum yorgunluktan çıkarken uyandırdılar ben gittiğimde bebeğim odadaydı hemen gögsümü verdiler sütüm hemen geldi zaten ve ben asla kucağımdan indirmek istemedim o kadar mutluydum ki … Ayağa kalkışım zor olmadı bu arada sadece tuvalet beni zorladı o kadar onuda bi kaç gün çektim 😂 umarım benim hikayem sizede biraz olsun iyi gelir Bebeklerinizi sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim uzun oldu kusura bakmayın kızlar♥🌺 Sormak istediğiniz ne varsa sorun cevaplayım spinalle alakalı uzun olduğu için detaya girmedim o yüzden sorun deneyimlerimi paylaşmaya hazırım ☆😂