mel33 canım merhaba, benim bildiğim kadarıyla Igm negatif ve IgG pozitif ise toxoplazma enfeksiyonu geçirilmiş ve ona karşı bağışıklık gelişmiş oluyo yani bağışıklığın var toksoplazmaya karşı anlamına geliyo bu. Igm negatif olması gerek o zmn hastalık yok ama potansiyel olarak kapabilirsin demek. Yani sonucundaki o pozitif kısım bağışıklığı temsil ediyo sadece korkma. Aslında yeniden yaptırmana gerek yok gibi duruyo çünkü bağışıklığın varmış. Ama ne olursa olsun bence doktorunun yorumu ve söyledikleri çok daha önemli. Baktın her şekilde için rahat etmiyo tekrar yaptırırsın testi. Toksoplazma olan hamilelere de tedavi uygulanıyomş doktorum demişti. Enfeksiyon bölümü ilgileniyomş bununla. Sen mümkün olduğunca yine çiğ et yememeye çalış. Sebzelerini özellkle çok iyi yıka. Benim doktorum bana en başından beri toksoplazma kapmamam için sakatatları, işlenmiş gıdaları vb (sucuk-salam-sosis-ciğer-kokoreç-midye) yasakladı. Ben de harfiyen uydum. İşte bi geçen gün marulda kurt farkettm dışarıdan sipariş etmiştk. Ki hep yıkar aşırı dikkat ederim o gün basiretim bağlandı. Son anda farkettm. Bende kortum. Igm Negatif çıkmıştı hamileliğimin başında ya şimdi kaptıysam fln diye. Tekrarladık yine negatif çıktı çok şükür. Tedbir senden takdir Allah’tan. Sağlıkla al bebeğini kucağına ♥️🤲🏼Bildiklerim bu kdr. Sen vesveselenme boş yere:) doktorunla iletşimde ol. Onlar bizim için en iyisini yapıyor :)