havvaana Trizomi 18 in seviyeleri var aslında. Ben geçen sene trizomi 18 li çocukların anneleriyle aynı gruptaydim. Görseniz öyle güzel çocuklar ki asla trizomi 18 demezsiniz. Anneler resim atardı “ bu çocuk şimdi tr18 mi ? ” Diye şok olurdum. Dış görünüşten ziyade iç organları hasarliymis onlarında. Tabi bir iki annenin çocuğu da dış görünüşten belli oluyordu 😔 ama yaşamaları bi mucize 🌸 Sizin durumunuzu geçen sene yaşadım. Aylar bana zehir oldu, düşünmekten, ne yapacağımı bilememekten çok yorulmustum. Hatta Allah günah yazmasın ama dua ederken artık “ Allah’ım eğer evladım doğduğunda acı cekecekse sen kararı bana bırakma , sen verdin sen al” diye her seferinde dua ettim. Çünkü benim o bebeğe bakacak ne maddi, ne manevi gücüm vardı 😔 23 yaşındaydım, cahilim, engelli bebek nasıl bakılır asla bilmem, insanlar bu dünyaya sağlam bebek getirmeye korkarken ben karnimda engelli bir bebek tasiyordum. Bu psikoloji coook kötü… Çok şükür ki Rabbim kararı bana bırakmadı. Allah kimseye tasiyacagindan fazla yük vermezmis. Demek ki ben o yükü gerçekten taşıyamazmısım 😔 şuan senin ne durumda olduğunu ne hissettiğini çok iyi biliyorum 😔 o belirsizlik var ya ahhhh o ne olacağı belli olmayan durum….. İnsanın aklı gidiyor artık düşünmekten 🥺