Asyaninannesi58 Merhaba arkadaşlar. İlk gebeliğimde şiddetli enfeksiyonum vardı. 23 haftalıkken enfeksiyonum devam ediyorken rahim ağzım kısaldığı için doktor acil serklaj yaptı. 1 hafta sonrasında enfeksiyondan kesesinin delindi ve yavaş yavaş suyum gelmeye başladı. Daha sonra bebek sürekli kasılıp dikişe baskı yaptığı için dikişlerim alındı ve sabahına doğum yaptım. Gerekçe olarak şiddetli enfeksiyon dendi. Şimdi yine 23 haftalıkken acil serklaj yapıldı ama bı sefer çok şükür başından beri enfeksiyonum yok. Sürekli yatıyorum. Bebekte kasılma falan çok hissetmiyorum. Arada bel ağrım oluyor nstye bağlandığımda sancım 18-20 yani hiç yok diyorlar. Böyle olup yine de erken doğum yapan var mı?
Elifengin Asyaninannesi58 bende aynısıno yaşadım ilk gebeliğimde kayıp ettim aynı şekilde 25haftalıkken, bu gebelikte açılma falan bekleyip son anda yapmadılar 13 haftalıkken önlem serklajı yapıldı. Neden son an beklendi?
Asyaninannesi58 Elifengin ilk gebeliğimde enfeksiyon yüzünden olduğu söylendi. Sıkı takipteydik ama 50 mm üstündeyken birden açılmam oldu
Elifengin Asyaninannesi58 benimde acılmam oldu acil serklaja alındım, serklaj yapılınca su torbası patladı, o yüzden enfeksiyon kaptım, kızımıda o yüzden kayıp ettim… anlamıyorum neden ikinciye önlem alınmıyor, bende sıkı takipliyim yinede serklajı yaptılar
Asyaninannesi58 Elifengin ilkinde tek sorun enfeksiyon dediler serklajdan dolayı olmadı. Gebeliğimi ilk öğrendiğimden beri vardı. Bunda da böyle oldu inşallah sona kadar gideriz