İlk etapta bebek için
5li hastane çıkışı 2takım
3 tane 1 ay
5tane 3 ay
5tane 6 ay zıbın
(Yenidoğan zıbını almıyoruz)
10 çift çorap
2-3 çift örgü patik
5 tane 0-3 ay patikli alt
5 tane 3-6 ay patikli alt
5 tane 3ay çıtçıtlı uzun kollu body
En az 5 tane yelek örgü olması süper olur
1-2 örgü battaniye
1-2 penye battaniye
Eldiven kullanışlı değil ellerine çorap giydirmek gerekiyor çünkü çıkartıyor eldiveni
Tulum özendiğiniz için alacaksınız ama çok kullanışlı değil bez değiştirirken falan zor oluyor bi de çiş kaçarsa tamamen soymak gerekiyor
Alt üst takım alabilirsiniz onun yerine 3ay alın bence
yenidoğan almayın(ya da 1tane falan alın)
Yatak olarak reflü yatağı alın. ben bimden almıştım salonda koltuğa koyup kullandım odamda yatağıma koydum. Park beşik aldım anne yanı falan almadım hiç.
Bebek arabası bence travel sistem 40a bölünenlerden almayın. 1yaştan sonra çocuk içinde uyuyamıyor sığmıyor.
Joie litterax 4 tek geçerim benden önce doğuran arkadaşlarım bile kendi arabalarını satıp bundan aldı. İkinci el alabilirsiniz dolaptan, çok temizleri var gerçekten
Anne için
2adet emzirme sütyeni ya da atleti
Baby plus jelli göğüs pedi(incelerden)(en ucuzu bu)
Süt saklama torbası
Göğüs pompası(mochi alın dolapta sıfırları yarı fiyatına etiketli)
Lansinoh göğüs ucu kremi+kantaron yağı+ayva çekirdeğinden evde jel yapın suya koyarak (memeler acıyo cidden 35-36dan sonra sürmeye başlayın anca etki ediyor.)
2 gecelik
1 pijama takımı
Depend ya da canped külot en az 2 paket
Bebek bakım için
Tırnak makası
Ağız mendili
Burun aspiratörü(wee baby al hem ucuz hem de yıkanarak kullanılıyor uç değiştirmiyorsun)
Serum fizyolojik (burun için)
(Ben büyük serum alıp şırıngayla kullanıyorum uzun süre küçüklerden aldım çok pahalı oluyor)
Küvet takımını ben gereksiz buluyorum oğlumda hiç kullanamadım lavaboda yıkadım bi kova bi maşrapa yeter zemine havlu ser bebeği yatır ya da koluna yatır kovadan su al dök şeklinde yıkadım. Biraz büyüyünce de duşa alıp dizime yatırdım
Şampuan olarak mustela yenidoğan bebek şampuanı öneririm ama kasım aralık bebekleri genelde cilt kuruluğu oluyor eğer olursa sizde de mustela stelatopia şampuan ve duş sonrası vücut kremi ya da mustela cicestela krem alın
Konak olursa zeytinyağını ısıtıp soğutup sonra sürün kafasına
Bebeyağı almayın cildi için çok zararlı krem kullanmak daha doğru.
Pişik kremi unibaby
Bebek deterjanı ve yumuşatıcı baby me (5likler şu an piyasanın en ucuzu)
Bez sleepy natural 1 numara 1 paket alın stok yapmayın çünkü kilolu doğarsa 1hafta sonra 2ye geçiyorsunuz kalanı çöp oluyor.
Doğduktan sonra gerekirse 1 numara takviye alırsınız şimdi isterseniz 2-3 falan alabilirsiniz
Islak mendil sleepy natural yenidoğan (diğer yenidoğanlar çok kazık sakın kazıklanmayın)
Emzik kullanacaksanız alın yanına ilk gece tıkın ağzına 😄 baby plus simetrik uçlu alın gidip avente para bayılmayın çünkü airle aynı
Biberon bence almayın ama almak isterseniz bişi diyemem, ilk gün emmezse kaşıkla ya da şırıngayla besleyebilirsiniz bi süre sonra emmeye başlayacak
Alt açma örtüsü