kalbiminpariltisi benim de ilk tüp bebek denememde başarılı olamayınca genetik tarama yaptırdık.öyle tespit ettiler heterezigotluğu.ikinci denememizde oldu çok şükür.ama doktorlarım (ikinciyi başka merkezde denedik) gen mutasyonuna bağlamadı hiç.normal tüp bebek iğnelerimi yaptım sadece.hatta gebeliğin başında covid gecirdim hastanedki doktor kan sulandırıcı iğne vermişti, kendi doktorum yapmana gerek yok dedi, bıraktım.yani dediğim gibi belki pıhtılaşmanın seviyeleri vardır bilemiyorum. Nacizane kendi deneyimimden şunu soyleyebilirim, ilk denememizde cok stresliydim, tüp bebek süreci cok zor gelmişti o iğneler, hormonlar alt üst etmişti beni.bu psikolojinin gebe kalamamada cok etkili olduğunu deneyimledim.ikincide daha rahattım,daha istekliydim.tabi ki tek başına bu bir sey değildir ama etkisi olduğunu düşünüyorum.zor olduğunu cok iyi biliyorım ama elinizden geldiğince iyi düşünüp rahat olmaya bakın.
Bu arada o iğnelerin ne kadar Zor olduğunu biliyorum, düşündükce insanın gözünde büyüyor.iğne saati yaklaşınca bile geriliyordum, size tavsiyem çok düşünmemeye calışıp hızlıca yapıverin.düşündükce işkence oluyor.