17papatya Aslında farkedilmesi gereken durumu farketmediler bizde öyle diyim. Bizim hareket hep ama hep sıfırdı bazen 1 di… 1.deneme de bize ameliyat dediler tedaviye başladığımızda sperm örneği alıp yikadiklarinda hareket görünce ameliyattan vazgeçtiler. Hareket dediğim tüp bebek için yeterli şeklinde bir hareket, öyle afaki bir hareket yok… Her ne ise o tutmadı benimde bu dediğiniz gibi paaaattt diye sayılar düştü hatta 6.gune götürdüler 1 tane kaldı o da tutmadı beni… Nerden baksan 3 senedir ilaç tedavisinde eşim hareket yükselecek diye. Velhasıl 2. Deneme için ben yalvardım yakardım hocamiza son şans bizim için maddi olarak çöküntüdeyiz bir daha 2 yıl gelemeyiz dedim kendimizi toparlamak için maddi olarak dedim. Ben anne olmak istiyorum eşimde baba ve elimiz kolumuz değil dilimiz bile bağlı kimseye anlatacak gücümüz bile yok derdimiz icimizde bizim dedim…ameliyat şu bu ne gerekiyorsa her şey olsun dedik… 9 Ekim’de adet oldum 10 Ekim’de ilaçlara başladık. 21 Ekim’de tesadan olumlu sonuç alamadigi için teseye döndü doktorumuz. Yani yarım saatlik ameliyat 1,5 saatte bitti. Hocamız çıkınca farkına vardık durumun dedi. Spermin kuyruk kısalığı varmış yüzde 1 de uzunmuş. Bu arada morfoloji de merkezde verilen örnekte sıfır hastanede 2 çıkıyordu. Hareketi o engelliyormuş şekil bozuklugunu morfoloji aslında alarm vermiş ama işte kimse anlamadı.. Kuyruk uzun olacak ki yuzecek yani. 1,5 saat ameliyattaydım uzun olanları toplayabildigim kadar topladım dedi… Sizin postu görünce çok çok korktum hadi benimde böyle olursa diye. Bugün 5. Gün için arayacaklar beni… Rabbim kimseye yaşatmasın sende moralini bozma dinç ol ama neden diye hep sorgula her şeyin bir sebebi vardır. Ben birinci de neden neden neden diye kaç kez sordum erkek faktörü dediler. Nedenler vardı ama sebepler yoktu hiç 1. denemede