Ranaaa1 merhaba. Bu benim ikinci gebeliğim. İlk gebeliğimde başıma geleni anlatmak istiyorum. O zamanlar en kötüsünü en iyisini çok araştırdım ama kesinlikle pek bi fikrim yoktu bu konu hakkında (doktor söylemleri hariç).
İlk gebeliğimde tam sizin haftalarinizda sürekli sol böbreğime sancı giriyordu. Kız kardeşimin düğünü vardı. Düğünde herkese diyorum değişik bir ağrım var iyi değilim. Herkesin dediği şuydu “ bebek büyüyor normal.” Ben bu ağrıya 3 gün dayanabildim.
Hastaneye gittiğimde yatışım verildi. 3 gün sadece serumlar ağrı kesiciler vs kullandım. Doktorum eve gitmemi ağrı olunca tekrar gelmemi ama ağrı olmayacağını söyledi.
O gün bie problem yoktu. Ertesi gün yatağa yattığımda şimşek çakar gibi ağrıyla baş başa kaldım. Bu sefer çok farklıydı hem kasıklarıma hem belime hem sırtıma vuruyordu. Eşim zaten beni dinlemeden pijamalarla hastaneye götürdü.
Acile geldiğimizde böbreğim grade 3 evresindeydi ve açılmam olmuştu sancıdan.küçük tuvaletimi bile yapamıyordum. Böbreğim işlevini kaybetmek üzereydi.
Sabaha kadar dayanmamı ve böbreğime stent takılacağını söyledi. tabi herşeyde risk olduğu gibi bunda da vardı. Bütün riskleri saydılar ve psikolojik olarak çöktüm resmen.
Mecbur yapılacaktı ben bu ağrıya dayanamıyordum. Bebeğim de kötü etkileniyordu.
Evet uyuşturmadan sadece lokal anestezi ile stent takıldı böbreğime biraz acılıydı. Sonrası ise dünya varmış dedim. Hamileleğimde bol bol su içtim stent varken ve doğuma kadar kesinlikle ağrım olmadı. Birde açılmam olmuştu. 40 haftaya geldik neredeyse doğmadı sıpa mecbur sezeryanle hem stent hem bebek alındı.
Size tavsiyem yanlış yönlendirmek istemem ama eğer stent takılma evresindeyse kesinlikle taktırın.