Hepinize merhabalar kızlar. Anca kendimi toparladım bugün taburcu olucam sabahı beklerken doğum hikayemi yazmak istedim. Ben tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım ve biraz risklerim olduğu için ozel hastaneden devlet hastanesine sevk edildim ve baştan beri araştırma hastanesinde takıpliydim. Ve 35 haftada doktorum tüm tahlillerimi yapip anestezi uzmanından ameliyat için gün almamı söyledi. Bnm ilk doğumum da sezeryan doğum olmuştu oyuzden pilanli sezeryan olacaktım. 35 haftada anestezi uzmanı ve doğum servisinden doğum için gün aldım 39 haftaya yani 10 kasıma gün verdiler. Kızıma kavuşmaya gün sayarken 36+ 1 haftada sabahtan bacak kalçadan başlayıp bele yayılan ve belden kaşığa vuran ağırla uyandım akşama kadar ağrıyı çektim sonra hastaneye geldim nstde düzensiz ama fazla sancım çıktı serumla sancıyı durdular sabaha taburcu oldum. Ertesi gün 36+2 de Cumartesi günü hiç ağrım yok çok hafif uyandım akşama kadar dışarıda tüm işlerimi hallettim. Eve geldim yemek yedim uzandım aradan 3 saat geçti akşam saat 9 da karnım kasılmaya başladı 10 dakika arayla oluyordu bebeğimde aşırı hareketliydi hiç durmuyordu. Eşimi aradım gel bi muayene olup gelelim dedim ama hala doğum yapabileceğim aklımın ucundan bile geçmedi. Acilden giriş yaptım alttan muayene de 2 cm açıklık olduğunu nst bağlanacağimi söylediler nstde düzenli sancı çıktı eşimi çağırdılar imza aldilar yatışim yapıldı. Kadın doğum servisine çıkarttılar doktorlar haftan daha çok erken durdurabildiğimiz kadar durdurmaya çalışacak doğumu dediler. Serumlar iğneler derken kasılmam daha da arttı her 10 dakikada bir gelen kasılmam 3 dakikada bir olmaya başladı. En son büyük tuvaletim geldi gibi oldu tuvaletimi yapabilirmiyim diye sordum doktor natye baktı doğum başlamış bebek strese girmiş hemen ameliyathaneye dedi apar topar ameliyathaneye alındım. Sezeryan günü aldığım zaman çok korkuyordum devlet hastanesi spinal yapar bnm panik atağım var dayanan diye ama hiç korktuğun gibi olmadı. Hemen uyuştum ameliyat başladı ama bir anda doktor anons geçti iki doktor daha çağırdı. Aralarında konuşmaya başladılar bu nasıl dikiş bununla 4 buçuk sene nasıl yaşamış herşey yapışmış birbirine açamıyorum falan ben o ara çok korktum midem bulandı oğurmeye başlayınca sakinleştirici yaptılar. Eski sezeryanimda çık sorun varmış dikişlerimi açamamışlar açıncada öyle bi kanamam olmuş ki doktorun kıyafeti ıslanmış baya kan kaybetmişim. Birde kızım kaburga altıma kaçtı yapıştı çıkartamadılar zor çıkarttılar. Kızımın sesini duydum iki kez ağladı bana göstermelerini beklerken apar topar yoğum bakımı olan benden baya uzak bir hastaneye Beylikdüzü medilife hastanesine sevk etmişler. Bnm dikişim yapıldı sakın bir daha çoçuk düşünme dediler. Odama çıkartmadan önce eşimede bilgi vermişler ameliyati çok zor geçti çok kan kaybı var çok ağrısı olur diye. Çıktım gayet iyiydim yavaş yavaş uyuşukluk geçtı ağrılarım başladı iğneler serumlar derken çok şükür toparladım ama öyle bi ilgilendiler ki hepsinden Allah razı olsun hastane çok temizdi herşey gayet iyiydi. Bugün sabah 8 de taburcu olucam ama eve elim boş gitmek çok zoruma gidiyor kızım ne yapıyor ağlıyor mu beni ariyor mu diye çok üzülüyorum lütfen dua edin bizim için kızım biran önce toparlar kavuşayım yavruma. Hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim. Buraya kadar okuduysanız ağzınıza gözünüze sağlık❤️