Öncelikle dünyanın en ve en güzel duygusu bundan emin olabilirsiniz. Normalde bebeğimin suyu aZaldığı için 40. Haftamız dolar dolmaz suni sancı ile normal doğum deneyecektim. Skolyoz olduğu için normal doğum korkutuyordu beni. Pazar günü salı günkü doğum hikayemi hayal ederken suni sancı yerine normsl sancımın gelmesi için dua ettim. Kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş. 39+6 ya kadar hiç sancı çekmedim hiç. Duyum yada nişanımda gelmedi. Pazartesi sabah 6 da sancı ile uyandım yatağımdan. Hiç sancı çekmediğim için yalancı sancı olacağını düşünmüştüm. Düzensiz fakat şiddetli sancı olmaya başlayınca doktorumu aradım ve gelmemi istedi. Evden 8 de çıktık hastaneye 09;30 da yatışım yapıldı bol trafikli bir istanbul sabahında. Hastaneye gittiğimde doktorum doğumhaneye geçmemi istedi ve açıklığa baktı 5 cm 😍 bu beni sevindirdi çünkü hiç denecek kadar az sancı çekip bu kadar açıklık mükemmeldi benim için. Falat zor bir o kadar kolay süreç o zaman başladı 1,5 saat açıklık ilerlemedi. Doktorum suyu patlatmayı önerdi açıklık ilerlesin diye sancı sıklığı artsada açıklık 5 cmde kaldı. Sancılar 2 dk da bir geliyordu gerçekten inanılmaz dayanılmaz bir hal aldı benim için. Sancı geldiğinde oğlumu düşünsemde doktoruma hinhğr hüngür ağlayıp sezeryana dönmek istediğimi söyledim. Epidural ile normal denemek istrsemde ağrılar yüzünden sezeryan istedim çok. Doktorum normal doğum yapacağıma o kadar inanıyordu ki dinlemedi beni. Epiduralden hemen sonra 10 cm açıklığa geldim ve 30 dk da da doğumum gerçekleşti. Epidural normal doğum çığır açmış bir olay bence 🙈 o sancılar 2 dakikada 1 geldiğinde bildiğiniz nefesiniz kesiliyor kemikleriniz kırılıyor sanki. Epiduralin tek garip yönü ıkınma yapacağınız zaman ıkınmayı bilinçli yapamıyorsunuz çünkü o hissiyat gelmiyor ebe ıkınıuoruz dediğinde deniyorsunuz. Bu yazıyı yazmak için bekledim çok ve bana da nasip oldu. Umarım her isteyene, her anne baba olabilecek insana çocuk nasip eder rabbim. Hamile olanlara da bebeklerine sağlıkla kavuşmak nasip olur inşallah. İyi ki anneyim, bugün benim kalan ömrümün ilk günü, miladım Can’ım oğlum!