Son 1 haftadır her akşam yalancı sancılarım oluyordu. En son 18 Ekim salı günü eşim rahatsız değilsem arkadaşları ile 1-2saat görüşeceğini söyledi ben de ilk defa o akşam yalanci sancı çekmiyordum :) akşam 8 gibi kendime bir pizza yapayım keyifle akşam oturayım diye düşünürken tam pizzayı fırına attığım an birden suyum geldi. Önce anlamadım akıntı sandım tuvalete yöneldim ki bardaktan boşalırcasina suyum geldi üstüm başım sırılsıklam oldu. Hemen eşimi aradım geliyorum hemen dedi kayınvalidem üst katta oturuyor onu aramış o indi. Ben de annemi arayıp haber verdim benimle hastaneye annem gelecekti 1 buçuk yaşında oğlum da var onu da kız kardeşime bırakacaktik önce oğlumun eşyalarını hazırladım sonra pizzam pisti bi güzel yedim :))) eşim ve kayınvalidem rahatlığıma şok oldular ben de suyum gelmesine rağmen sancım olmadığı için hemen gitmek istemedim suni sancidan korktum. Mutfağı topladım son eksikleri koydum yavaştan sancılar başladı. Önce hafif hafif geliyordu sancılar gelmeye başlayınca rahatladım tam evden çıkacaktık bir daha suyum geldi üstümü değiştim çıktık. Arabada ve hastanede de suyum geldi tam 9 buçukta hastanedeydik. ebe önce beni çatala aldı 4 cm açıklık vardı ve benim sancılarım artık kendini hissettiren dereceye gelmişti. Nstde de düzenli şekilde 120lere çıkıyordu sancı beni odaya aldı. Damaryolu vs açıldı odada gidip geliyordum sancı geldikçe dizlerimin üstüne çömelip yatağa başımı koyuyordum. Grip olduğum için burundan nefes alamamak beni çok zorladı. Lavman yapılmasını istedim ebeden sancılar artıyordu baskı oluyordu doğum anında bı sıkıntı olsun istemedim :) lavman yapıldı sonra duşa girdim hastanede annem ve eşim dönüşümlü şekilde sancı geldikce belime karnıma sicak su tutuyordu. Artık sancılar öyle sıklaştı ve dayanılmaz oldu ki en son duvarı yumruklayıp eşimin kolunu sıktığımı hatırlıyorum. Bir de önceki doğumumdan biliyorum baştan ebeyi eşimi annemi uyardım sakın ben sancı çekerken bana bı şey sormayın diye kim bı şey sorsa o acıyla ağzıma geleni sayasim geliyordu çünkü :)) annem sancilarin sıklığından doğumun başladığını hissedip ebeyi çağırdı ebe acilmama baktığında 8 cm olmuştu hemen hasta bakıcı tekerlekli sandalye getirdi ve beni doğumhaneye aldılar. Doktor henüz gelmemişti çatala çıkardılar ama sakın ıkınma dediler. O ıkınma hissi gelince tutmak da ayrı zor oluyor 2 ıkınma geldi geçti sonra doktor geldi ve 2 ıkınma ile saat 23.20de çok şükür bal kızım doğdu.. doktor hemen kordonu kesti temizlemeye götürüldü kıyafetleri giydirildi. Yüzünde zorlanmadan dolayı morluk oluşmuştu gözleri de kanlanmisti yüzünün morluğu geçti fakat gözleri hala kanlı yavrumun. İlk doğumuma göre bu doğumum daha kolay oldu sevincini yaşarken gece kızımın emerken zorlandığını ve boğulur gibi yutkunamadigini farkettim ve korkudan sabaha kadar uyumadım bebeğimi gözledim.sabah 10da doktor gelince anlattım ve kendisi de doğumdan sonra farkettigini ne kadar temizlese de temizlenmedigini söyledi kuvöze alıp bi tahlillerini yapalım dedi kucagimdan aldılar yavrumu götürdüler. Tahlillerinde kanında enfeksiyon çıktı. Benim gebeliğimde idrar yolu enfeksiyonum vardı bebeğime o geçmiş siz sakın ihmal etmeyin enfeksiyon varsa mutlaka tedavinizi olun. Kızım 7 gün sabah akşam antibiyotik alacak 3 gün kuvözde kaldı çok şükür çıkardık fakat sabah akşam hastaneye gidiyoruz. 1 buçuk yaşında ve 5 günlük 2 bebekle hayat biraz zor ama çoook güzel :) darısı bekleyenlerin başına hepinize çok pozitif doğumlar diliyorum