MerveeSimsekkk Arkadaşlar bebeğim 1,5 aylık kabız değil, gazını rahat çıkarıyor ama kakası ucunda olduğu halde çıkaramıyor. Biraz kulak çubuğu ile baskı yapınca çıkarıyor veya fitil atınca çıkarıyor. Böyle bir durum yaşayan var mı? Ne yapabilirim?
emiray MerveeSimsekkk aynı sorunu bizde yaşıyoruz 3 aylık olduk ama hala uyarılmadan tuvaletini maalesef yapamıyor birkaç doktora gittik bağırsaklarında herhangi bir problem olmadığını söyledi soğuk sıkım hakiki zeytinyağı tavsiye etti o şekilde biraz rahat yapabiliyor çok fazla uyarma yapınca bebeklerde alışkanlık yapıyormuş o yüzden çok fazlada kulak çubuğuyla vs uyarmayın bende o hatayı çok yaptım sanırım bizde alışkanlık oldu 😫
MUSU21 MerveeSimsekkk ne yazik ki sizin uyarmaniz bebeklerde aliskanlik yapabiliyor. Bence daha fazla tekrarlamayin ve mutlaka doktora danisin. Benim aklima gelen su oldu, tuvalet iletisimi uygulayan annelerin yaptigi gibi bebeginizi kucaginizda tutup tuvalet pozisyonuna getirerek yardimci olmak.. ( tabi yine arastirirsiniz fikir vermek acisindan soyledim. Dogru mu olur bilemiyorum)