Gebeliğimi ilk öğrendiğim günden beri heycanlı bir şekilde uygulamaya girer saatlerce forumda yazılan doğum hikâyelerini okur acaba bende bir gün buraya doğum hikayemi yazabilirmiyim diye düşünür güzel güzel hayaller kurardım 🥰 Şükürler olsun nasip oldu 🤭 Gayet güzel giden gebeliğimin ardından doğumumun yaklaşmasıyla artık doğum şeklini belirlemek için son haftalarımda sürekli hastaneye gidiyordum 33 haftalıkken bebeğimin kafasının üstte ayaklarının alt tarafta olduğunu öğrendik doktorum %95 ihtimalle döner dönmezse sezeryan olur dedi.Tabi ben normal doğum istediğim için hemen hurma, ananas yemeye başlamış yürüyüşler yapıyor merdivenler çıkıyordum.37. Haftada kontorole gittiğimizde miniş kızımın bir milim bile ilerlemedigini öğrendik, ben o kadar üzüldüm ki kendimi normal doğum diye şartmaşım hiç farkında olmadan içimde hep sezeryan bir ameliyat bebeğime tek başıma bakicam, nasıl o halle kalkarım naparim diye kara kara düşünüyor bı yandan da artık kesinleştirmem gerekiyordu.
Neyse son bı kontrol daha olup 38+4 te 22.09.2022 için gün aldık. Aşırı heycan, endişe mutlulukla karışık bir gecenin sabahına uyanıp hastaneye geçtik 7.30 civarı odamıza alındık hemen beni hazırladılar damar yolu açıp sondayi taktılar.Zaman o kadar hızlı geçiyordu ki beynim durmus kalbim hızlı hızlı atıyordu aynı bedende son saatlerimizi 8.30 civarı sedyeye alındım ve ameliyathaneye indirildim 🤭 Tabi buz gibi anında titremeye başladım ama öyle böyle değil hemsiler anestezi uzmanı o kadar pozitiflerdiki beni hep rahatlatmaya sohbet etmeye çalıştılar beni hazırladılar ameliyat için anestezi uzmanı belimden iğneyi yaptı inanın bı sinek ışırığı gibiydi tekrar uzandım doktorum geldi ne zaman basliyorsunuz hocam ameliyata dedim biz başlayınca sana haber vericez demesiyle bebeğimi göstermesi bir oldu o an gözlerime inanamadım minis kızımı hemen giydirip yanağıma koydular ve böyle nasıl anlatılır bilmiyorum okuyan anneler beni çok iyi anlayacaktır içim eridi 🥺 ardından anestezi uzmanı bundan sonraki işlemler biraz uzun olacak seni hafif bayıltacağım merak etme hemen uyanacaksin dedi, dediği gibi de oldu dikislerim atılmış temizlenmiş sedyeye alınırken gözlerimi açtım.Totalde 1 saat kadar sürdü odama alındım bebeğim henüz gelmemişti 🥴 hemen kahve içmeye başladım o yüzden mi bilmiyorum ama hiç baş ağrısı olmadı.Bebegim gelene kadar güç toplamak için kısa süreli de olsa uyumaya çalıştım ardından bebeğim geldi asıl serüven o an başladı 🥴 Her kucağıma aldikca emzirmeye çalıştım sütüm çok hafif damla şeklinde saatlerce uğraştıktan sonra gelmeye başladı şükürler olsun.
Nerdeyse 6 saat olmuş ve ayağa kalkmam gerekiyordu hemşireler gelip sondayi çıkardı üzerimi giydirdi ve ilk kalkış 🥺 evet çok zordu hiç yere bakmadan kalktım bı kaç adım atıp sandalyeye oturdum o an geçmeyecekmiş gibi geliyordu kafamı çevirdim bebeğim yatmış bana bakıyordu onun için ayaklanmak zorundaydım kalktım tuvaletime girdim ve yurumeye başladım ondan sonra hiç oturmadim desem yeridir.Size önerim dik bir şekilde yere hiç bakmadan hemsireler size ne diyorsa bizzat uygulamanız olacak.
Evet ağrılar oluyor insan o geçmeyecek bitmeyecek mi acaba dediği herşeyin altından o kadar güzel kalkıyor ki şaşırıyorsunuz. Doğum öncesinde sezeryan olacağımı duyan akrabalarım gözünü korkutmustu asla ve asla korkulacak gibi değil evet bir ameliyat evet süreci biraz insanı zorluyor ama sonucunda 9 ay tasıdığım bebeğime kavusunca ne acı ne sancı kalıyor 🤭 Doğumdan korkmayın kendinizi sonrası için hazırlayın hamile arkadaşlarım bol bol dinlenin bebeğinizle aynı bedeni paylaşmanın tadını çıkarın ve pozitif kalın 🥰 31 günlük anneligimden selamlar 👍🏻
Bu arada doğumumu İstanbul esenler Avicenna hastanesi Ayfer Akgünle yaptım ve aşırı memnun kaldım gitmeyi düşünen varsa gözü kapalı gidebilir 👍🏻🥰