Mavisilegamzeli Arkadaşlar biliyorsunuz ki yılda bir kez altınların zekatı veriliyor. Bizim de 1 sene oldu evleneli zekat verme zamanımız geldi fakat maddi açıdan çok sıkışığız araba alacağız onun taksitlerini ödüyoruz Birevime girdik Nisan da o zaman bende çalışıyordum sonra işten çıkarıldım ve hamile kaldım. Tek maaşla geçiniyoruz ev kira değil şükür, ama taksidimiz yüksek. Bu zekat işi erteleyebiliyor mu fikri olan var mı. Kayınpederim sağolsun dedi ki ben sizin adınıza 500 tl veririm cebimden siz niyetlenin yeter bizde bilemedik öyle kabul olur mu olmaz mı böyle birşey başına gelen var mı??? İnanın buraya yazmak zorunda kaldım.
ayaniz Mavisilegamzeli böyle şeylerin zamanına ve miktarına inanmam.. ne zaman varsa ozaman yaparsınız yeri gelince 1 değil 5 yaparsınız.. Önemli olan yardım etmek değilmi
Mevsen ayaniz Hanımefendi ilminiz olmayan konulara fetva vermeyin . Nasıl rahatlık anlamıyorum O Hadislerle belirtilmiş kesinleştirilmiş bisey Nasıl anayasanın kanun ve maddeleri varsa Allahın ve Rasulununde bazı kanun ve maddeleri var ! . Mavisilegamzeli Canım bence sende onu buraya değil ilmi olan birilerine sor bura kafanı daha beter karıştırır .
MnevverTZ Mavisilegamzeli Eşim imam sordum kayınpederiniz verebilirmiş fakat altınızın gramına göre hesaplatıp öyle verin. 😇
Sakaryali54 Mavisilegamzeli evet vermeniz gerekir de onun miktarlari vr ve en iyisi hocalar bilir.sen iyi bi hocaya sor cnm
ayaniz Mevsen ben fetva mı verdim kendinize gelin. İnsanca cevap verdim Ben İNANMAM dedim. Cevaba tahammülünüz yoksa konu açmayın . ay yada siz kayınpederinizden BORÇ alıp zekat verin çok bilgi sahibi oldugunuz için:))
lailala Mevsen 👏🏻 kesinlikle katılıyorum 190 diyanet fetva hattını arayın gün içinde içiniz rahat olsun fetvasını alın en temizi 👌🏻🌱
ayaniz Mevsen sizene ya? Yorum benim yorumum . Ben İNANMAM dedik fetva mı verdim? Siz niye bana cevap verme gereği duyuyosunuz.işinize bakın
Mavisilegamzeli ayaniz Konuyu açan benim size bir başkası cevap vermiş yalnız :) neyse tartışmak için açmadım arkadaşlar sakin lütfen benzer bir durum yaşayan oldu mu merak ettim sadece
btlunl Mavisilegamzeli ben size yazdım. Ama güzelce bir daha açıklayayım. Zekat vermek farzdır. Fakat farz olabilmesi için gerçekleşmesi gereken şartlar vardır. İlk önce borcumuzun olmaması ve temel ihtiyaçlarımızı karşılıyor olabilmemiz lazım. Evimiz var arabamız var ve temel ihtiyaçlarımızı da karşıladık. Paramızı nisap miktarına ulaştırdık. ( nisap miktarı demek zekat vermek için paramızın ulaşması gereken alt sınırdır. 80,18 gr altın veya bu miktara tekabul eden paradır. ) bunun üzerinden de bir sene geçti mi zekata tabi oluruz. Bunların dışında borc varsa kendimizi zor geçindiriyorsak ama altınımız da var ilk önce borcumuzu o altınla ödeyeceğiz. Sonra zekat vereceğiz. ( Ben din kültürü öğretmeniyim bildiklerimi yazdım. 🤗)
Mevsen ayaniz Yanlış bilgilendirme yapıyosunuz bayan soruyu sorarken sadece sizden cevap istediğini falan belirtmemiş gördüğüm kadarıyla bende cevap verme hakkına sahibim . İnanmıyosanız , inanmadıgınız bir konu hakkında yorum yapmanızda saçma olur . İnfak etmek , yardımlaşmak herzaman güzeldir ama bazı yerlerde bazı kurallar vardır lütfen saygı duyulmasını istediğiniz gibi sizlerde saygı duymayı öğrenin artık .
ayaniz Mavisilegamzeli evet öyleymiş. Kusura bakmayın yanlış yönlendirmek istemezdim sizi iyi aksamlar:)
lailala Mavisilegamzeli tabi canım gün içinde 190’ı ücretsiz arıyorsun diyanet bakanlığının resmi fetva hattı istediğin her konuda fetva alabilirsin hem de diyanet olduğundan için rahat eder 🌱
Mavisilegamzeli MnevverTZ Allah razı olsun ya çok sağolun :) Ve birşey daha sorar mısınız eşinize eğer borç varsa verilecek zekat miktarından borç düşülüp ona göre hesaplanıyormuş nette okumuştum bu doğru mu ?
aylince23 Zekat illa topluca değil yıl içinde azar azar da verilebilir amaç malın bereketinin artmasıdır. bir de borcunuz varsa vermek zorunda değilsiniz diye biliyorum ama tabii emin olmamakla birlikte.. Ayrıca bi arkadaşımın da kayınpederi veriyormuş zekatlarını demek ki oluyo.
ayaniz Mevsen sanane arkadasım sen fetva hattımısın ya? Ben kendini düşüncemi yazmışım,konu sahibi yanlıs anlamıyor sana noluyor
Htccprz ayaniz Fakat bu konu göreceli bi konu degil size göre bana göre değişmez o yüzden bilmediğiniz konu hakkında yorum yapmayın isterseniz
Mevsen ayaniz 😄 Ya bacım neyse hadi Hayırlı geceler Gece gece bide gebe gebe tepemin tasını attıracaksın hormonlarına veriyorum Allah rahatlık versin 🙄😒
MnevverTZ Mavisilegamzeli amin cümlemizden canım . Evet doğruymuş. Giderleri çıkarıp kalan Nisap miktarından aşağıysa zekat gerekmez. Dedi (Nisap miktarı:80gram)
ayaniz Htccprz arkadasım ben biliyorum yazmadım . Hepiniz müslümansınız bi biz değiliz heralde:) nekadar saygısız bir millet olmuşsunuz ,ben bayana zekatını verme ,şöyle ver falan demedim kendi yaptıgımı söyledim.
ayaniz Mevsen tepenin tası atsa nolur? Bana burdan artislik yapmayın ,sen hiçbiseyi benim hormonlarıma veremezsin hadi cok müslüman kardesim her boku biliyosun bunuda bil bizm dinimizde kalp kırılmaz ya hani? Hadi işine