DenizCeylin Kızlar 32+5 oldum. Doktorum me balık yağı verdi, ne magnezyum, ne multivitamin.. Sadece demir için gyno ferro sanol kullanıyorum. Benim gibi olan var mı? Bunun bebeğe bir zararı var mı?
DamlaSahra DenizCeylin Normal bence canım doktorun gerek görmemiştir bende 40. Haftamdayım 6. Aydan beridir hiç ilaç kullanmadım kan değerlerim iyi çok şükür gerek görmedi beslenmene dikkat et bir sorun yoktur vermediyse eğer doktorun😇
benimmdunyamm DenizCeylin bende gyno Ferro ve magnezyum kullanmıştım magnezyum iste hem senin ağrılarına iyi geliyor hem bebeğin kemiklerine suda eritilen tadı guzel değil ben hapını istemistim
minnnie DenizCeylin Bebeğe zararı olmaz da magnezyum kullansan sana iyi olur. Bebek gerekli şeyleri anneden alıyor, ama annenin takviyeye ihtiyacı oluyor ki magnezyum ve d vitamini hamile olup olmayan herkesin kullanması gereken takviyelerden. Kan testlerindeki referans aralıklarda üst sınıra yakın olmalı.
DenizCeylin DamlaSahra dün sağlık ocağında ölçüm yaptırdım ferritin ilaca rağmen düşük, b12 düşük, kolesterol yüksek😞
mervebeklevic DenizCeylin eksikliğin yoksa niye versin? Herşeyin fazlası zarar. Değerlere göre veriyorlar. Benim eksikti verdi mesela. Şimdi bıraktırdı
Birmeleginannesi32 DenizCeylin kolestrol yüksek olması normal son aylarda Demir ve b12 kullan b12 hemen yükseliyor zaten
DamlaSahra DenizCeylin Sıkıntı yapacağın bir durum yok doktor neden risk alsın. Zaten düzenli olarak tahlil veya kontrol yapıyorlar sen doğal beslenmene bak avuç dolusu ilaç verse daha zararlı ne güzel işte ihtiyaç yok demek ki ! 😉
DenizCeylin Birmeleginannesi32 dün başladım b12 ye baya düşüktü. Yükselir doğuma kadar sanırım. Endişem bebeğin depoları boş olmasın🤲🏻
mervebeklevic DenizCeylin kan değerlerinde bakıyorlar ilk gebe kaldığında kan tahlili istiyor ya Doktor o zaman bütün değerlere bakılıyo
DenizCeylin mervebeklevic doktorum yaşadığım şehirde ün yapmış herkesin memnun kaldığı biri, tavsiye edilen. Kritik anlardaki müdahalesi iyiymiş. O yüzden değiştirmedim bildiği biley vardır diye. Ama bu durum beni geriyor tabi.
mervebeklevic DenizCeylin bence sor danış aklında soru işareti kalacağına ben kramp giriyor demeden önce bana da vermemişti kramp diyince verdi giriyorsa söyle sende mesela aşı icin sağlık ocağı çağırdı sordum gideyim mi diye hayır dedi niye dedim 20. Haftadan sonra göndericem dedi doktorun vardır bi bildiği bir ay sonra da 2. Doz oldum tetanoz bir ay aralıkla 2. Git dedi mesela ben saglıkocagına uymadım
Busraterim Bence doktorunuza aklınıza takılan her şeyi sormalısınız eğer bu konu aklınıza takıldıysa bence direkt doktorunuza sorun benim kullanmam gerekir mi böyle duydum yada kullanmamamın bebeğe bir etkisi olur mu diye sizin de içiniz rahat etmiş olur