Elifsahin93- Merhaba hanımlar. 11 gün önce ikizlerim doğdu.32+6da zaten hastanede yattım öncesinde 4gun ama bukadar durdurabildik acilmam baamisti ve bir bebeğim ayaklarından gelmeye başlamıştı. Çok şükür 30. Haftada 4 doz 32de hastaneye yatınca 4 doz daha ciğer geliştirici vurulmuştum. Kızlarım biri 2020 diğeri 2025 doğdular. Çok şükür ciğerleri gelişmiş durumda. Saglik problemimiz yok şimdilik. Henüz kilo vermeleri devam ediyor almadılar. Biri 1970 diğeri 1930a düştü. Anne sütüyle ama hortum var ağızdan onunla besleniyorlar. Doktorumuz ilk şart 35. Haftaları doldurmaları 2.şart 2400 2500 kilo olmaları en sonda emme refleksi dedi çıkmaları için kuvezden. Sizin bebekleriniz hangi şartlarda nasıl çıktı kaç gün kaldı kaç kilo doğdu??
Firdevsibici Elifsahin93- 34+4 de doğum yaptım 2180 gr doğdu bebeğim emme refleksi yoktu 3. Gün oluşmaya başladı 4. Gün beni emzirmem için çağırmaya başladılar 1 hafta kaldı çıktığında çok şükür sarılığı vs yoktu küvözden 2140 gr çıkartıldı eve geldikten sonra kilo verdi 2 gün içinde 2030 gr kadar düştü sonrasında ki 2 günde kilo almaya başladı 2300 gr çıktı sonra da rutin aylık kontrollerine çağırdılar 5 gün sonra 2 aylık oluyoruz
Bebeginehasret Elifsahin93- benm kizimda 34 de 2150 gr dogdu kuvezde 1800 e kadar düştü cigerinin biri tikali ve emme reflexi yoktu 11 gunun sonunda saglikli bir sekilde evimize geldk suan 3.5 yasinda yani duzelirlen kendilerine gelirler canm merak etme orda emin ellerde minikler 👌
Firdevsibici Ulkr__ 34+3 de doğumun başlamasıyla 1 doz vurabildiler normalde erken doğum tehlikem yoktu çok etkiliymiş o iğneler 1 dozu sayesinde bile bebeğim solunum desteği almadı
Firdevsibici Driia evet çenesinde kuvvet yoktu 2 gün serumla beslediler 3. Gün yutkunma refleksi geliştiği için şırınga vermişler 4. Beni çağırdılar göğüsümü tuttu emmemiyordu göğüsümdeki sütü ağızına sıkıyordum bir iki gün sonra da yavaş yavaş emmeye başladı
Firdevsibici Elifsahin93- biz de hastahaneye vermiştik bizimkisi de tutmadı zaman geçtikçe kendiliğinden kuvvetleniyor zaten 2 aylık oldu bebeğim denemediği emzik kalmadı tutmuyor emzik
Seyma0323 Canım kardeşim bir tık erken doğmuştu toplam 2 hafta hastanede yattı, tabi onun kilosu heralde biraz daha fazlaydı ve sizinki ikiz olduğu için normala göre bir tık zayıf olurlar. Bence sizinkiler 1 ay içinde çıkarlar