Halis4169 Merhaba kızlar aklıma takıldı da doktoruma da soracağım gebe olduğumuzu sağlık ocağına da bildirmeniz gerekiyor mu merak ettim. Kocaeli Çayırova da oturuyorum.
MeetJoeBlack Halis4169 evet gerekiyor. Gebelik takibinizi yapıyor, doğumdan sonra da bebek takibi yapıyor.
Gulsengulsen Halis4169 ben bildirmedim beni kendileri aradı girriğiniz doktorda sistemden görünüyor ordan gördüler beni eğer gittiğiniz bir doktor varsa sisteme girer zaten
Snnggll Halis4169 gittiğiniz doktor bilgilerinden sağlık ocağı gebelik kaydınıza ulaşıyor ve ağlık ocağı sizi arıyor yani en azından benim öyle oldu
Halis4169 MeetJoeBlack çok teşekkürler ben gidip bilgilendireyim o zaman aramadılar çünkü bu zamana kadar
nnisanannesiii Tabi ki bildirmeniz gerekiyor gebelik sürecinde takip ediliyor doğumdan sonra da bebek takip süreci başlıyor
mine3444 Ben özele gittim. Doktor testleri gidin saglik ocağı yapsın dedi. Sanırım bedava yaptırın demek istedi sağolsun. Gittim sağlık ocağına. Bütün testleri yaptıklar sonucu alıp ozeldeki doktora verecem
Julo mine3444 standart tahliller disindaki tahlilleri aile hekimi yapmiyor ki.. hepsi icin aile hekimine mi gonderdiler?
Halis4169 mine3444 ne iyi doktormuş bende özele gidiyorum yaptığı testler dünya parası bana hiç öyle bişey demedi valla
Eylulmom_ Halis4169 sağlık ocağının gebeliğini takip etmesi gerekiyor canım ama benim sağlık ocağıma ben bildirmeden onlar aradı sistemlerine düşmüş gebeymişşiniz doktordan sonra buraya gelin gebelik le ilgili bilgiler vereceğim dedi
A_syma Halis4169 Ilk gebelikte ben bildirdim. Gebelikte kendiler aradi. Doktor sistemine dustugunden gorup teyit ettiler.
AsyaveAnnesiii Halis4169 hiç bilmiyordum bildirilmesi gerektiğini ben 16 haftalık oldum ama arayan falan yok gitsem ne diyeceğim ki şimdi
Karman34 AsyaveAnnesiii canım bildir tetenoz aşısı vs olman lazım ona göre günü var hepsinin sana gün verecekler . Gidip ben hamileyim direksin bilgilerini alacaklar ebeler kağıt dolduruyor tahlil okduysan onları görmek istiyor neden bu zamana kadar bildirmedin diye kimse sormaz merak etme
Julo AsyaveAnnesiii bilmediginizi tesadufen ogrendigijizi soyleyin. Dosya acip takibe baslayacaklar. Tetanoz asilariniz yapilacak 2 doz. Sureleri gecmemis zafen. Belirli haftalarda sizinle gorusup bilgielndirme yapip kilo vb takiplero alicaklar. Doktorunuzun yaptigi tahlilleri goturun yaninzda onlara bakacaklar. Dogumdan sonra hemen dogumu bildirmek gerekiyor. Dogumdan sonraki 3-5 gun arasinda ikinci topuk kanini aile hekimligi aliyormus. Belli basli hastaliklarin on teshisi icin. Sonrasinda da asi surecini takip edeceklermis. Bazi asilar ucretsiz bazilari ucretsiz.
seyma9188 Halis4169 Beni de sağlık ocağından aramışlardı.10 haftalık hamileydim o zaman.Kan tahlili,kilo,tansiyon ölçümü yaptılar.Doktor sonuçlara göre ilaç veriyor.Folikasite ben başlamıştım zaten. 20.haftada 1.doz tetanoz aşısı yapıldı.24.haftada 2.doz tetanoz aşısı yapıldı.Onun dışında tekrar aramadılar.
Edau9 Halis4169 Evet gerekiyor.Sonrasında onlar sürekli arıyor rutin kan idrar tahlili ve tetonoz aşısı için☺️Ben öğrendiğim gibi kalp atışını bile dinlemeden sağlık ocağına bildirmeye gitmiştim ne acelem varsa🙈🙈🙈😁
Emiralya Halis4169 evet bildirin cnku asilar var orasi takip ediyor gayette guzel bir takip surecleri var asi olsun testler olsun hemsireler ariyo bilgi verip cagiriyolar her turlu sorununuzu sorabiliyosunz psikolojik durumunuzu bile kendilerince olcmeye calisiyolar konusarak
Ledeyna21 Halis4169 gebelik testini orda yaptıysanız zaten onlar arıyor yapmadıysanız bildirmeniz gerekiyor aşı ve takip için takip dediğim bişeye benzemiyorsa arada kansızlık tansiyon ve tetanoz alışı için iyi
Yeniannis_ Bana da doktorun muayene için 3 hafta süreç vermişti bi süreçtede sağlık ocağına gidip test yaptırın sonuçları bana kontrol zamanı getirin dedi Ama ne yapılcak sağlık ocağında bilmiyorum tahlil mi bilen var mı neye bakıyorlar
Julo Yeniannis_ kan ve idrar alirlar. Std tahlilleri yapiyorlar. Ornegin idrar yolu enf gb bisiden supheleniyorsaniz yd seker yuklemesi onlarin hastanede yapilmasi gerekecektir. Suan protein kacagi ve tansiyonla ugrasiyorum idrar kulturunu aile hekimi yapmiyor mesela. Hastanede yaptirdim sonucuna gore tedaviye baslandi