Crocus20 Canım benim doğum olalı 20 gün oldu. Happy kidse transfer oldum. Ama buraya da arada bakıyorum çünkü bazı şeyleri taze yaşadım aktarıyorum.
Dikişlerim 39+5 iken alındı. Dikiş alınınca açılma 1 parmak oldu hemen.Zaten 20. Haftamda vardı bu açılma.Dikiş alınırken hiç acımıyor, normal muayene sırasında aldılar sohbet ediyorduj k an hatta. 10saniye sürmedi kesmeleri. İpi de gördüm 😂
Normal doğum istiyordum. İlk gebeliğimdi. 39+5 den sonra 2 günde bir gittim kontrole.
40+6 olduğumda kontolden sonra yatışım yapıldı. Su, nişan gelmemişti, sancılarım yoktu düzenli.
Kendi isteğimle ve doktorlarımın önerisiyle suni sancı onayladım.
Beni toplamda 12 kişilik bir ekip takip ediyordu.
Ancak benim vücudumun yapısı sebebiyle, ağrı eşiğim çom yüksekmiş; ilk gün suni sancıyı hissetmedim.ilk 4-5cm açılma oldu.12 saat aldım sancıyı.
2. Gün hafif adet ağrısı gibiydi ama düzenli değildi. 2 saat hissrtmeyip 10 dk filan hissediyordum.6cm de kaldı açılma.14 saat aldım sancıyı.
3. Gün 41+2 olmuştum, açılma 7,5 cm de kaldı. Bebeğim aşağı inmedi. 3. Gün 13 saatlik suni sancı sonrası bebeğim aşağı inemedi. Sancılarım düzene hiç girmedi. Yani bi 10dk bi 5 dk bi 15dk arayla ve şiddeti düzensiz geldiler. Haliyle yetmedi.Ikındım filan ama olmadı malesef.
41+3 de spinal sezeryan oldum.
3500 dedikleri kilosu, 3740 çıktı. Sezeryan sırasında doktor gördü ki, ellerini başının önüne yerleştirmiş haliyle o da inmesini engellemiş.
Suni alınca keşke almasaydın diyenler oldu ama
sütüm hemen geldi daha ameliyathanede sıktılar göğsümden aktı.4-5 saat sonra uyuşmam geçip sonda cıkınca yürüdüm ayağa kalktım.
Evelsi gün annem de döndü, şuan ben bakıyorum bebeğime.
Her ne olursa olsun korkma, ben sezeryan oldum diye çok üzdüm kendimi yetersiz hissettim. Dikişlerden rahat kucağıma alamadım diye ilk gün filan.Halbuki ne alakası var, ben elimden gelenin fazlasını yaptım ve ömrüm boyunca da yapmaya devam edicem.
Allah tüm gebelere hayırlı doğum nasip etsin.