Selam kızlar bugün bebeğim tam bir haftalık oldu sonraki tarihime göre matematiksel olarak 11 Ekim Salı günü normal doğum olursa bebek bekleniyordu ama tabi biliyorsunuz ki bu tarihler belli olmuyor tam 40 haftamı doldurdum 10 Ekim pazartesi gecesi saat 3:00’te ufak sancılarım başladı kasıklarım da eşime bunlar doğum sancısı olabilir ama pek emin olamadım dedim çünkü çok şiddetli değildi uyuyalım büyük bir ihtimal bu gece doğum olabilir dedim derken sabah Altıda çok daha şiddetli kasık ağrıları ile uyandım eşimi uyandırdım acele etmeyelim sen de telaş yapma galiba doğum başlıyor dedim yatağımızı topladık evi havalandırdık hazırlandık derken sabah 7:30 oldu hastaneye gittik normalde 2.03 santim açılma ile hastaneye gidiliyor diye duyuyordum hep ben hastaneye gittiğimde yedi santim açılmam vardı doktor şok oldu resmen doğumun büyük bir bölümünü evde geçirmişsin dedi ama anlattığım gibi evdeyken sancılarım çok fazla şiddetli değildi ara ara kasılmalar gidip geliyordu Sabah sekizde beni nstye bağladılar sancılar 3 dakikada 1 düşmeye başladı inanılmaz bir bel ağrısıyla kıvranmaya başladım on gibi beni doğumhaneye indirdiler çünkü suyumu patlatmaları gerekiyordu evde suyum gelmedi suyumu patlattılar tekrar odaya aldılar bebeğin kafası saçları gözüküyor ama henüz doğum kanalına girmemişti bu arada açılmanın da on santim olmasını bekliyor doktor derken 12:30 gibi artık doğumhaneye indik bebeğim 4 kg 20 gram biraz iri bir bebekti o yüzden doğumunda normal olmasını hesaba katarsak bayağı zorlu bir doğum gerçekleşti diyebilirim ekstra iki doktor daha desteğe geldi sonradan öğrendim ki normalde bebekler sırtı anneye bakacak şekilde doğarken benim bebeğim yüzü bana bakacak şekilde doğdu Buda doğum pozisyonu olarak çok zor bir pozisyonmuş toplamda sabah yediden öğlen 12’ye kadar ortalama 6 saat 3 santim için sancı çektim gerçekten zor bir durum Allah hepinize yardımcı olsun ama dedikleri gibi bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra hepsini unutuyorsunuz biz bir haftadır evimizdeyiz her şey normal ve güzel gidiyor çok şükür darısı sizin başınıza