Ruvvruvveeydaaa Kızlar merhaba, 27 haftalık gebeyimm. Normal ultrasonda serviks boyuna bakılıyor mu acaba devlet Hastanesi’nde, alttan muayene olmadım hiç merak ediyorum servikse bakiyolar mi acaba diye. En gittiğim doktor rahim ağzı kapalı iyi demişti o kadar.
Ballkusum_33 Ruvvruvveeydaaa evet ölçüyorlar ama her zaman doğru sonuç çıkmayabilir cihaz iyiyse yakın sonuç alınır ama alttan muayene de tavsiye etmiyorum ben hiç yaptırmadım doğumu tetiklememek adına. Gerçi benim riskim olduğu için ilişki bile yasak sizde öyle bı durum yoksa sıkıntı olmaz.
iremkarademiir Ruvvruvveeydaaa alttan muayne karından bakılana göre daha iyi sonuç verir,daha yakın sonuç verir ama zaten karından baktığında şüphelense vajinal ultrason yapardı
iremkarademiir Ruvvruvveeydaaa ayrıca vajinal muayne de asla ağrı hissetmezsin penis boyunda bir cihaz ile vajinandan bakılıyor sadece biraz irrite ediyor hepsi bu
Sedamete Ruvvruvveeydaaa karından bakıldığında şüphelenilirse vajinal ultrason ile daha net sayıya ulaşabilmek için yapılır.Riskli gebeyim herhangi bir sorunda vajinal ultrason ve spekulum ile baktırıyorum canım
Ballkusum_33 iremkarademiir farkındaysanız ben benim riskim olduğu için sizde öyle birşey yoksa sıkıntı olmaz dedim… 🙄
Ruvvruvveeydaaa iremkarademiir Teşekkür ederimm 😇 Merak ettim çünkü doktorda hiç soylemedi bu konuda bi şey.
Ruvvruvveeydaaa iremkarademiir vajinal muayeneyi gebe kalmadan önce yaptirmistim vajinal enfeksiyonum vardı doktor bakmıştı. Ama gebe kaldiktan sonra hiç bakmadılar,serviks hakkında da bı bilgi vermediler o yüzden aklıma takıldı.
Bebekdelisi Ruvvruvveeydaaa benım üstten ölcülüyor ama artık 24 doldurduk alttan bakıyor artık 2 gün önce baktı 38.5 olculdu
iremkarademiir Ballkusum_33 benimde erken doğum riskim var 28. Haftadan beri ama sağlıklı ölçümler yapabilmek adına bir çok kez vajinal ultrason yaptırdım açıklığıma bakmak için vajinal tuşe yapıldı..Doğum öyle sandığımız gibi şak diye olacak bişey değil.. istirahat en önemli etkenlerden..umarım hepimiz sağlıkla kavuşuruz
Azra41 iremkarademiir Benimde riskim var doğru ölçüm icin alttan bende baktiriyorum ölçüme 😊 yani sonuçta hamilelikte ilişki oluyor minicik cihaz çubuğundan mi sıkıntı olucak 🙊
Bebisss12 Benim doktorum 15. Haftalarda her ihtimale karşı vajinal olarak rahim ağzı boyuma bakmıştı ve sınırda çıkmıştı şu an progesteron kullanıyorum. Vajinal ultrasonun doğumu tetiklemekle bi alakası yok tamamen yanlış bilinen bir olay
iremkarademiir [silindi] 30+2 şuan 39.5 ama sabah akşam Protestan kullanıyorum ilk gittiğimde 27 ydi ve hiç belirti vermemişti
Azra41 iremkarademiir 28. Haftalarda çok az demişti şuan 34 olduk sancılarım vs oluyordu nst de temiz çıktı hersy geçen hafta alttan muayene edicekti dedi eğer devam ederse sancıların alttan bakicam yani bugün kontrolümüz var bakalım 🥰