Vrlkubra Lütfen Spinal Sezaryen güzel olumlu hikayelerinizi paylaşır mıısnız forumda sürekli zor olduğunu okuyorum ve iyice korkuyorum moralim çok bozuk. Ameliyattan sonra ne zaman hareket edebilcem ? Cuma günü sezaryen olacağım…. Çok korkuyorum
Lilyumfokimum Vrlkubra hiiç korkma canım ben hiç hissetmedim ameliyattan sonra ağrım da çok olmadı hemen de ayağa kalkmıştım. Ayrıca 2 günde ayaklandım bile. Spinal olmuştum. Kanamam bile olmadı. Hiiç gözünde büyütme ♥️ Ki canım çok çok tatlıdır sinek soksa 2 gün ağlarım 😘
Semanurk Vrlkubra ameliyat olduğum ilk gün ağrım vardı ki acı eşiğim güçlüdür ama akşamına ve ertesi günü hep yürüdüm. Eve geldim sadece 2 gün annem kaldı ondada ben yatmadım annem sadece yemeğim sofrana ilgilendi. 2 gün sonra yemeğim her işim hep kendim yaptım hemen ayaklandım çok şükür. Korkma. Ama ameliyat sonrası bol bol yürü ilk kalkarken elbette ağrı oluyor ama geçiyor. Sağlıkla kucağınıza alın
fatmaa37demi5 Vrlkubra bende spinal oldum. Benim için tek zor olan ilk ayağa kalkmak oldu. Ama 4. Günden itibaren hiç ameliyat olmamış gibi her işi kendim yaptım. Korkulacak hiçbir şey yok. Zaten bebeğini gördüğün an olan ağrın da yok oluyor
Firdevsibici Vrlkubra hiç korkma benim doktorum 8 saat yürümeme izin vermedi 8. Saatten sonra odanın içinde yürümeme izin verdi ertesi gün koridora çıkmama izin vermişlerdi normal doğum yapan bir kadının yanında hatta 3 kişi yürütmeye çalışıyordu ben sezeryan halimle eşimle yürüyordum tek yürüyordum normal mi yaptınız diye sordu yok sezeryan diyince herkes şok olmuştu ne kadar hareket edersen o kadar çabuk iyileşir benim bebeğim 1 hafta küvözde kalmıştı 1 haftada da ben iyileşmiştim bebeğime iyileşmiş şekilde kavuşmuştum 2. Haftadan sonra hiç bir şeyim yoktu
ovaninannesi Ben ameliyattan üç saat sonra ayaklandım korkulacak bi ağrı yok bebeğime kendim baktım yanımda kimse yoktu korkma dua et Kolay bi doğum olsun inşallah
Vrlkubra fatmaa37demi5 peki süreci hızlıca iyileşmek için atlatmak için ne yapmalıyım. Size de hayırlı olsun🐣
SunnyG Benim soru cevap yaptığım konum var. Oku istersen. Özetle cuma günü sezaryen oldum. Cumartesi taburcu oldum. Eve geldiğimde her işimi yapıyordum. Zaten aynı gün ayağa kaldırıyorlar, yürüyorsun.
Vrlkubra Firdevsibici Allah senden razı olsun bunları duymaya o kadar çok ihtiyacım var ki. Korkularım ne biliyo musun ameliyattan sonra hareket edemeemkten korkmak, bebeğimi kucağıma alamamak , tuvalete gidememek ,sonra 😔
fatmaa37demi5 Vrlkubra çok teşekkür ederim. Kesinlikle agriniz olsa da mümkün olduğunca kalkıp bol bol yürüyün. Yoksa sürekli yattikca kalkmak daha zor oluyor ve dikişler daha cok acıyor. Ama uzanmaya çalışmayın cok bir yere yada fazla egilmeyin
Firdevsibici Vrlkubra aa bir de yanında sade nescafe ve petibör büskivi alın ikisini doğumdan sonra ne kadar nescafe tüketirsen o kadar çabuk anestezin vücuttan atılıyor bir de benim doktorum gaz çıkartana kadar petibör büskivi yememe izin verdi sezeryan olacağın için sütün hemen gelmeyebilir bunu bilerek gir doğumdan sonra niye benim sütüm gelmiyor diye moralini bozup sütünün gelmesine de engel olma benim 3. Gün gelmişti sütün sürekli pozitif düşün ve bebişinle ten teması yap
Erbe Vrlkubra canım hiç birini okuma bende ilk dogumumda hep normal istiyordum 34 ten snra mecburi sezeryan olcagimi öğrendim birdan okuduklarimda it gibi korkuyordum ameliyata girene kadar ama burda yazdıkları hicbirseyin gramini yaşamadım çıktıktan snra iyiki sezeryan olmuşum dedim ne ci ne ağrı hiç bişi hissetmiyorsun duaunki doktor eve çıktığımızda bile ağrı kesici verdi bir tane bile içmedim kendini bırakma bol bol yürü amelyattan snra bir haftaya hiç birşeyin kalmio burdakileride okuma zaten orda ciddi bişi olduğunda seni ya uyutuyorlar hemen yada sakinlestirici yapıyorlar anestezist başında bekliyor hep senle konuşuyor
Vrlkubra Firdevsibici süt gelene kadar bebeğe ne vereceğiz . Doktor mama olmaz dedi. Çocuk doktoru sizi yönlendirir dedi ama bilmiyorum
Ftmcgdms Vrlkubra Benim de ilk dogumum da spinal sezeryan normal doğum çok istiyordum herkes benide çok korkutmustu ama şimdi diyorum yapamazmisim çok rahat geçirdim illaki ilk gün biraz ağrı oluyor ama ertesi gün gayet rahattım çabuk toplandim korkmayın rabbim sizin için en uygunu nasip ediyor🙂
-MinikveAnnesi- Vrlkubra sana tam anlamıyla şunu söyleyeyim ilk gün biraz ağrılı evet kolay değil içinden bı can çıkıyor ayağa kalkmakta biraz zorlanıyorsun ama gelip ağrı kesici vuruyorlar sen agrim var dedikçe 2 3 günde kalkarken ağrı oluyor yavaş yavaş hareket ediyorsun ama hareket ettikçe toparlanıyorsun o yüzden sürekli yatma hareket et iyi hissettikce. Şu an doğum yapalı 16 gün oldu normal hayatıma devam ediyorum ağır kaldırmıyorum sadece bebeğime yalnız bakıyorum 🌸 içini ferah tut normal doğumda sezeryanda ağrılı sadece nasıl karşılayacagin önemli bu bir süreç herkes yaşıyor geciriyor bende yasicam ve geçecek diye bak sadece korkma gergin olma sadece bebeğine kavusmanin güzelliğine essizligine odaklan o herşeye bedel onun için her ağrıya katlanılır emin ol ❤️
Vrlkubra -MinikveAnnesi- çok teşekkür ederim 🧡🧡 peki ne zaman harelet etmeye çabalamalıyım hani ağrım acım varken nasıl olacak bilemiyorum. Ama cabuk iyileşmek için ne gerekiyorsa yaparım. Diğer sorum da süt meselesi. Sütüm gelmezse napıcam
Qnl Vrlkubra cuma sabah ameliyat oldun diyelim cumartesi sabah bebeğini kucağına alıp yürüyerek o hastaneden çıkacaksın :) eskisi gibi hızlı yürüyemiceksin ama sonuçta ambulansla eve göndermixekşer seni kalbini ferah tut gerçekten zor kötü bişi değil