-MinikveAnnesi- Selam kızlar 16 gün önce doğum yaptım sezaryenle.Edindiğim tecrübeleri paylaşmak istedim sizinde sormak istediğiniz varsa yanıtlarım 🌸 Sezaryenden sonra mutlaka kayısı suyu için gazı çıkarmayı çok kolaylaştırıyor ben birkaç saat sonra hemen cikarabilmistim taburcu için soruyorlar çünkü bunu ve bol bol yürüyün ne kadar canınız acısa da sizi iyileştiren tek şey hareket etmek. Başta yapamayacakmışsınız gibi geliyor ama pes etmeyin. Benim göğüs uçlarım çok acı verdi bana emzirmeye başladığımda çatlamaya basladı emzirmek çok zordu başta kantaron yağı zeytinyağı sürdüm ama pek etki etmedi lansinoh krem aldım birkaç günde toparladı çok çok iyi geldi mutlaka o sorunu yaşarsanız ya da yasamasanız bile edinin bence. Kıyafet olarak 0-3 ay en azından 7 8 takım olsun battaniye de 3 4 tane olsun en az. Bizim cisimiz kakamız bazen dışına çıkıyor günde 2 3 kıyafet battaniye değiştirdiğim oldu o zaman yetiştirmek için yıkamak zorunda kaldık. Bir de erkek bebek olunca bezi açar açmaz işiyor her yerimiz çiş oluyor o zamanda değiştirmek zorunda kalıyorum 😂 elime kaka yaptığı bile oldu yani bezi açınca siz düşünün 😂 Başta bez olan alt acmalardan kullanıyordum ama kaka olunca citilemesi zor oluyor şimdi şoktan alt açma örtüsü aldım batsa bile o batıyor onu atıyorum gece yatakta değiştirirken bile onu kullanıyorum kakası çişi çarşafa çıkmasın diye. Kaka lekesi çok zor çıkıyor ben vanish kosla aldım öneri üzerine onunla citileyip makinaya atıyorum tertemiz oluyor. Ebebekten de leke çıkarıcı sprey almıştım ama daha denemedim. Deterjan olarak uni baby yenidogan kullanıyorum memnunum. Bez olarak 1 paket 1 numara 1 paket 2 numara almıştım 120 tane felandı bitti oldu şu an 1 numarayı çok kullanamıyorum çabuk küçülüyor bitsin diye uğraşıyorum resmen 10 günden sonra 2 numaraya geçtim daha rahat ettik. Şu an 2 paket 2 numara kullanıp 3 numaraya geçiş yapicam bu arada bezimiz Molfix ıslak mendilimiz sleepy ve pişik yapmadı. Ek olarak da pişik kremi bepanthol kullanıyorum. Emzirirken yemek için kuru dut hurma badem vs kuruyemisler süte çok yarıyormus mutlaka alın ve rezene kimyon tabiki günde 3 4 bardak içiyorum. Salonda yatırmak içinde ana kucagi almıştım iyiki almışım yatak odasında anne yanında salonda ana kucağında yatırıyorum çok rahat oluyor. Emzige alıştırabilirseniz alistirin benim fikrim çünkü gerçekten can kurtaran sürekli emmek istediğinde bazen onu veriyorum onunla uyuyakalıyor. Sürekli emzirince gogus uçları acıyabiliyor çünkü. Şu anlık aklıma gelenler bunlar sorularınız olursa yardımcı olurum elimden geldiği kadar ❤️
makin -MinikveAnnesi- hayırlı olsun sağlıkla büyüsün darısı bizlere 😍 ameliyattan ne kadar sonra iyi hissediyorsunuz benim yanımda bakacak sadece eşim olacak çok zorlarsaa bakıcı tutmayı düşünüyoruz sizce gerek var mı?
Seyma0323 Hayırlı olsun canim, Allah analli babalı büyütsün inshAllah darisi başımıza🤲 Benim bir kaç sorum olucak, emziği nezaman verebilirim ve sütün hemen gelmiyor diyolar yanıma ek olarak mamada getirmem gerekiyor mu
-MinikveAnnesi- Seyma0323 Amin inşallah 🌸 emziği ilk gunden itibaren annem tutturmak için yavaş yavaş uğraştı alistirdi hala bazen istemese de pes etmiyorum vermeye çalışıyorum baya alıştı şükür. Başta süt hemen gelmiyor ama süt için diretiyorlar göğsünü sıkıyorlar felan hemen mama vermiyorlar bence alma eğer hastaneden denirse eşin gider en yakın yerden alır gelir ben o şekilde düşünüp almadım
bsrncndn Hayırlı olsun sağlıkla anneli babalı büyüsün inşallah sezaryenden sonra sütünüzün gelen gelmesi için neler yaptınız?
-MinikveAnnesi- bsrncndn Amin inşallah 🌸 ben başta normal doğum sancısı ve suni sancıda çektim sonrasında sezaryene döndü o yüzden sütüm geç gelmedi birşey yapmadım
-MinikveAnnesi- makin Amin inşallah 🌸 ilk 3 4 gün kalkması yürümesi zor ve yavaş oluyor sonrasında ben yavaş yavaş kendimi oturmaya ayakta kalmaya hareket etmeye alıştırmaya çalıştım ne kadar hareket edersen o kadar çabuk toparlıyorsun tabi bu kendini zorlayarak değil benim bel ve sırt ağrım oluyordu ayakta kalınca öyle olunca hemen dinlenmeye geçiyordum. 1 haftadan sonra yavaş yavaş daha iyi hissediyorsun kalkmak daha kolay oluyor. 10 12 günden sonra da normal kalkabiliyorum 16 gün oldu şu an yalnızım mesela işlerimi kendimi zorlamayacak şekilde yapabiliyorum birkaç gündür şükür 🙏 ilk hafta bebeği yanıma yatırıyordum kendim alıp emziriyordum yavaş yavaş. Eşin yeterli olur bence evin işlerini yapabilirse hemde sana yardımcı olabilirse 1 hafta 10 günde toparlarsın Allah in izniyle
misirveannesi Bi kaç tane de ben yazayım ☺️ Sütüm gelmez diye korkmayın. 37de acil sezaryen olmustum aynı akşam sütüm geldi. Benim göğüs ucum hiç yara olmadı. Öncesinde nemlendirmeye basladım gümüş kapak kullandım. İlk gece hastanede sabaha kadar turladım sonra her işimi kendim yaptım. Sadece yataktan kollardan destek alıp kalkmak gerekiyor bi anda pat diye kalkamıyorsunuz..
-MinikveAnnesi- misirveannesi gümüş kapak da duydum ama lansinoh ise yarayinca almadım ise yariyorsa ne güzel 🌸 aynen öyle başta ani hareket edemiyorsun zaten dikişlere basınç oluyor yavaş yavaş alışıyorsun
makin -MinikveAnnesi- ay iyi çok sevindim ya o zaman korkuyordum biraz ikimiz yapabilecek miyiz diye teşekkür ederim ❤️