pamukseker15 Merhaba, bebeğin nazardan büyüden korunması için bir isim daha koyulmadı gerekirmiş. Bu ismi sadece anne babası biliyormuş diye duydum. Bunu yapan var mı aranızda? Sadece kulağına ezan okunurken de o isim okunuyor mu? Kimliğe yazılmıyor sanırım.
1Gunes pamukseker15 evet örnek veriyorum siz ömer ali olarak biliyorsunuz anne baba ve kulağına okuyan kişi ama kimliğe ömer yaziliyro ve ali adı kullanılmyor toplum da ömerr deniliyor ali adı kimse tarafından bilinmemiş oluyor . Büyü nazar yapılmasın diye
eda-ak pamukseker15 Evet ben doğduğumda da aynı şey yapılmış. Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama kulaga okunan ismi kimse bilmedigi için o kişiye büyü yapılamaz deniliyor. O isim sadece anne baba tarafından biliniyor kimlikte de koyulan diğer isim yazıyor 😊
Fatovebebegi pamukseker15 ben oyle olarak duymadım da baska bı ısım koyuyorsunuz o ısımle oldugunde ahırette anılıyor ve kulagıma ufleyen kısı bebege soyluyor oldugunde o ısımle anılıyor dıye duydum
Arife2736 pamukseker15 evet bende yaptım ilk oğluma iki isimli ama biz 3 isim koyduk 3 ismi kimse bilmiyor nazardan büyüden korunsun diye insanlar öyle kötü ki şuan kimseye güvencim yok ikinci oğluma da 3 isim olucak herkes iki isim bilicek iyi bişi bence
1erkekkannesiiii pamukseker15 Hiç duymadım cok saçmaymış. Felak nas ayetel kürsi okuyun bol bol Allah’ın izniyle kötü niyetle yapılan işler yapanın elinde kalır
Tiiffany pamukseker15 İlk kez duydum. Daha önce bilseydim 2 oglumada yapardım ama halen var mı yapan elleri kırılsın inş
Zhraaunall Evet bunu bende duydum ve yapmayı düşünüyorum rabbim evlatlarımızı niyeti kötü insanlardan muhafaza etsin inşallah 🤲
byznr34 pamukseker15 bende duydum biz de koyduk ama biz sonradan öğrendik kulağına okunmadı yani öyle dememişti söyleyen eşinle senin bildiğin bir isim daha koyun dedi biz de aramızda kararlaştırdık eşimle, kimse bilmiyor kullanmıyoruz ama oğlum bir yaşında felandi onun için kulağına soylenmedi ne kadar doğru bilmiyorum ama yapmaktan bir sakınca gelmez diye koyduk 😇
Tturkoglu pamukseker15 büyü yada nazar kişinin şahsına olur ismine olmaz ki .bu yanlış bi bilgi.baktığın düşündüğünn kişiye nazar edersin yada büyü ismine etmezsin.aa ali ye nazar ediyim demezsin görünce Ali’yi içinden artık haset kıskançlık yada çok sevgiden hangi duygu varsa onla nazar edersin.
Elf96 Tturkoglu nazar evet dediğiniz gibi ondan isimle korunulmaz da büyü ismen yapılan birsey maleseff kesin çözüm mü 2. Isim bilemeyiz tedbir bizden takdir Allahtan imtihan ordan edilecekse elden birsey gelmez tabi
gizemkarla Ne saçma sapan işler ya inanmamanızı tavsiye ederim bebeğinizede böyle enerjiker yüklemeyin 🌸
Elf96 gizemkarla Kuran-ı kerimde ayet var hadis var bende inanmanizi tavsiye ederim şirk koşmamak adına Allah muhafaza
pamukseker15 gizemkarla doğru söylüyorsunuz iyi enerji göndermek lazım ama karşısına iyi insanların çıkmasını dilemekle birlikte küçük bir tedbir almanın zararı olmaz 🤗
Elf96 pamukseker15 ben yıllardır malesef mücadele ettim bana yapılanla Allahima şükür 1.5 senedir iyiyim ve şuan hamileyim bende oğluma 2. İsmini arıyorum. Gerçekten çok zor ne gecem gece gibiydi ne gündüzüm gündüZ imtihan işte tedbir amaçlı 2. İsmi koyacağız inşaallah takdir Allahtan
gizemkarla Elf96 nazara tabiki inanıyorum ama böyle isimle cisimle olucak şeyler değil bunlar türkçe mealini okumadıysanız okuyun bence orada nazarla ilgili ayetler yazdığını fakat isimle kulağa okumayla ilgili bir ayet yazmadığını göreceksiniz 🌸
Elf96 gizemkarla söyle düşünelim mi bazı hastalıkların ilacı tek değildir tedaviye ek takviyeler mutlaka vardır tıbbi ve bitkisel olarak ayıralım bunuda konumuza gorede madden ve manen diyelim evet ayetlerii biliyorum Cenâb-ı hak bizlere takdir benim ama siz tedbirinizi alın buyurmuş . Madden Kuran-ı kerimde biz kullara inen korunma ayetlerimizi okuyacağız manende elimizden gelen Peygamber efendimizin ve Alimlerin tavsiyelerine uycaz bizniillâh . Zarar gelmez yani 😊 sunuda belirteyim yine ben demiyorum ki nazardan isim korur haşa hersey Allahin izniyle ve iradesiyle olur Elhamdulillah.