Son bir kac haftadir sürekli buradan doğum hikayeleri okuyordum o yüzden bende hikayemi anlatmak istedim. Ilk günden beri 13 ekim olarak hesapladigimiz dogum tarihi gecip de dogum baslamayinca doktorum 17 ekimde (40+4) suni sancı ile doğumu baslatma kararı aldı.bubkadar süre doğum kendiliğinden başlamıyorsa bebeğin bir bildiği vardir direk sezeryana mi gitsek dedim ama doktorum çatımın cok iyi olduğunu suni denememiz gerektigini söyledi ve beni ikna etti.Sabah 7.30da hastaneye yatis yaptik ve saat 9da sancılar kendini göstermeye basladi. Sancilar her geldiğinde çömelerek, sürekli yürüyerek sancıları karşıladım. Toplam 8 saat doğum sancısı cektikten sonra acilmamin olduğunu fakat bebeğin kafasının hala aşağı inmedigini söylediler. Ve hemen hazırlanıp sezeryana alındım. Hic bir aşamada stres yapmadım ve sürekli gülümseyerek hayırlısı olmasını umdum.sezeryan sırasında hic acı hissetmedim sadece belden aşağısını uyusturdular ve 15dk icinde haftalarca doğsun diye saatlerce yürüdüğüm, toplamda 1 kilo hurma yedigim, squat yapmaktan bacaklarimda derman kalmayan oğlum karsimdaydi. Doktorum 3 tur bebeğin boynuna ve koluna kordon dolandığını sezeryanda bile çözmek icin ugrastiklarini söyledi. Ebem de o sirada video cekti ve gördüğümde oğlumun kordonlarla nasil da sıkı düğüm olduğuna inanamadım. Ve doğar doğmaz çişini ve kakasını yaptı o sirada doktor tam zamanında almışız biraz daha geciksek neredeyse kakasını yutacaktı dedi ve bu benim en korktuğum seydi doğumda. O an o kadar pisman oldum ki oğlumu strese soktuğuma ve biz suni ile aşağı iktirirken kordonlarin onu yukarı cekistirmesini düşündükçe keske onu hic yormasaydık diyorum.kafasının üzerinde de biraz ödem oluşmuş basıdan.belkide pilates topu üzerinde zıpladığım icin olmustur🥺 diyeceğim o ki bazen müdahale etmemek ve akışına bırakmak gerek olmuyorsa bur sebebi vardir deyip bebeğinize güvenmek.beni yanıltan ic sesimi değil de doktorumu dinlemek oldu siz siz olun çocuğunuz hakkındaki kararları annelik ic güdünüze güvenerek alın.ben annelik maceramın daha en başında büyük bir ders ile öğrenmiş oldum bunu. Ama bin şükür şuan oğlum yanımda sağlıklı bir şekilde uyuyor. Rabbime binlerce kere şükürler olsun🤲