Gulooo Arkadaşlar kafam çok karışık şeker yüklemesi yaptırdınız mı faydası ya da ekstra bir durum gören yaşayan oldu mu?
_edakrsu22 Gulooo iki farklı doktor önerisi ile 2 defa yaptırdım bence doktora bağlı tamamen o yaptir derse yaptirilmali
yldzkbra46 Gulooo bir zararının olduğunu sanmıyorum. Ama doktor insiyatifine kalmış. Benimki yapmam dedi açlık ve tokluk bakmam yeterli dedi bilmiyorum
Zmraemr Gulooo Dr gerekli görürse yaptırın.Ki bana göre mutlaka yaptırılmalı eğer çıksa bu diyetle önüne geçilebiliyor.Gizli şeker sonucta hamilelikte ortaya çıkıyor.Kilolu ve zayıf hiç fark etmiyor.Allah korusun varsa bebeğe çok zararlı zaten.Gebelik şekeri olanların yorumlarini okumanızı tavsiye ederim
ElifAkyol Gulooo Daha bugün yaptırdım Geceden aç karnına bir şey yiyip içmedim Sabah gittim ilk 2 tüp idrar 5 tüp kan verdim Sonra 75 ml çilekli gazoz içtim hastanede veriyorlar 1 saat bekleyip tekrar kan verdim Sonra tekrar 1 saat bekleyip kan verdim Aç karnına gazoz içince benim miğdem bulandı ama yanımda bir tane daha hamiş vardı onun bulanmadı kişiden kişiye değişiyor Bir zararı olmadı
MinikBrokoli Bende yapmadım , gebe olan arkadaşımda yapmadı , hatta gerek yok dedi , bende öyle çok yapan görmediğim için yapmadım. 23hafta3gün
Deletedmom_1003 Gulooo Beni perişan eden olay.Bünyeden bünyeye değişir bazılarında yan etki bile olmuyormuş.Bana 2 kere yapıldı Doktorum yaptır deyince yaptırdım 1.de saatin dolup sonuç vermesini beklerken beni cafede istifra ettirdi hemde öyle böyle değil 2.dede istifra ile sonuçlandı acilde bitti.İçtikten yarım saat sonra kulaklarım abartısız alev alev yanıyordu.Bana asla yaramadı bir dahada yaptırmam tabi benim bunları anlatmam sizi korkutmasın çünkü bazılarında gerçekten öyle birşey olmuyor ama benim için rezalet ve gereksizdi
nutellaningizlitarifiyim Gulooo Ben de az önce yaptırdım gece 12den sonra bi şey yiyip içme dedi doktorum az önce hastaneye gittim 2 tüp kan verdim verdikleri içeceği içtim bi kerede içtim benim midem bulanmadı açıkçası şekerli su sadece genzi yakıyor biraz şeker oranı yüksek olduğu için 1 er saat arayla 2 tüp kan daha vereceğim o zamana kadar bi şey yenilip içilmiyor bekliyorum öyle biraz sonra gidicem. Ve ailelerinizde de varsa şeker mutlaka yapılmalı benim ailemde yok ama eşimin ailesinde genetik ne olur ne olmaz tedbirli olmak lazım şeker biliyorsunuz ki önemli bi hastalık Allah korusun 🌸
Ebruli91 Gulooo sabah aç karnına aile hekimine kan verdim biseyler ye 1 saat sonra gel dedi yedim 1 saat sonra gittim gene kan aldılar kendi dr söyledim açlık 90 tokluk 140 üzeri çıkarsa gel şeker yüklemesi yapalım dedi ikiside düşük çıkınca gerek kalmadi
Bettuss_123 Gulooo benim doktorum kesinlikle yapma taraftarı yüklenen şeker o kadar az ki eğer bu yüklemeyle şekerin çıkıyorsa bunu bilmeliyiz senin için bebeğin için önlemini almalıyız diyor. Bu yapılan yüklemeyle kimse şeker hastası olmaz zaten ☺️ Ben doktoruma sonsuz güveniyorum bu yüzden yüklemeyi yaptıracağım. Tavsiyem doktoruna güveniyorsan onu dinlemen fakat ailende şeker geçmişi olan varsa bu yüklemeyi yaptırıp sonucu görmen.